Familiedynamik

Ramadan-aktiviteter


Ramadanen er stort set ligesom julemåneden. På speed tilsat en stor mængde arabisk glitter.

Der er massive tilbud på sæsonbestemte madvarer og ingredienser, som indgår i de klassiske iftar-retter. Og der spises “godt igennem” – præcist ligesom vi andre gør i december.

Det er det bedste tidspunkt på året at købe en ny bil, siger reklamerne.

Det er også lige nu, du skal overraske din elskede med et nyt smykke.

Og så fremdeles.

Men udover at det er højsæson for storkøb og særkøb, så er Ramadanen også den måned på året, hvor mange vælger at “gøre noget særligt” – skabe særlige minder, om man vil.

Og her må man sige, at landets herskende familier heller ikke ligger på den lade side.

De Forenede Arabiske Emirater består af 7 emirater – landsdele – som regeres af hver sin Sheikh. Som udgangspunkt har den enkelte Sheikh fuld råderet over sit område, og der kan være endog meget store, overraskende forskelle i lovgivning m.m. fra det ene emirat til det næste. Sharjah er f.x. et tørlagt emirat, mens Dubai er…well, Mellemøstens svar på Las Vegas, tror jeg.

Abu Dhabi er landets hovedstad – og Hans Højhed Sheikh Khalifa Bin Zayed Bin Sultan Al Nahyan af Abu Dhabi er samtidig hele landets overhoved med titlen præsident. Han kan ses her, på et af de typiske billeder, der altid hænger i en foyer eller reception.Dubai, Abu Dhabis frække lillebror, er regeret af Hans Højhed Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Han er samtidig landets vicepræsident og far til nogle af verdens mest eftertragtede ungkarle.Forleden kom det frem via Hans Højhed Sheikh Mohammeds Instagramprofil, at denne Ramadan har været anledning til en ganske særlig og medrivende begivenhed i hans liv.

Hans tre sønner er nemlig blevet gift under den hellige måned.

Med hver sin kusine.

Ved et såkaldt trippel-bryllup i familien.

Du kan læse mere om dette i landets nationale avis:

https://www.thenational.ae/uae/sheikh-mohammed-bin-rashid-releases-poem-to-celebrate-marriage-of-sons-1.863304

Tilbage er der vist kun at ønske de nygifte lange og givende ægteskaber.

PS: Jeg kan anbefale dig at finde Instagramprofilen faz3. Den tilhører Dubai’s Kronprins Hamdan, som går under kælenavnet Fazza. Det er ret fascinerende at følge med i hans globetrotterliv.

 

 

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Familiedynamik