Dubai Opera

Selamat Datang Di Bali

Når man bor i en ørken, er der intet så saliggørende som grønt.

Og meget gerne grønt så langt øjet rækker.

For det er noget, vi ikke har og aldrig får nok af.

Man tager det for givet, når man bor i Danmark eller England. Grønne vidder er den naturlige konsekvens af konstant regn. Og konstant regn er en irritations-faktor i hverdagen, som hele tiden skal tages i betragtning, uanset om man skal cykle på arbejde eller er ved at planlægge en havefest.

Sådan har vi det ikke længere. Solen skinner altid, og regn er nu en særlig og sjælden oplevelse. Det med den frodige, naturlige natur er efterhånden blevet ophøjet til noget helligt, nu hvor hver eneste plante, busk og træ, der gror i en ørken, er kunstigt anlagt og holdt kunstigt i live ved hjælp af sirligt anlagte vandingsledninger. Den slags beplantning er ret enerverende. Der mangler ligesom noget. En autenticitet, som kun for alvor findes ude i ørkenen.

Derfor var det heller ikke svært at beslutte, at vi skulle til Bali i løbet af Spring Break.

Kan man forestille sig noget mere frodigt-grønt?Der er intet – som i absolut intet – ved forestillingen om Bali, som skuffer i virkeligheden.

Se bare på det u-filtrede billede, jeg har taget i Tegalalang Rice Terrace, hvor man nærmest forventer, at Julia Roberts kommer cyklende forbi lige om lidt, som i filmen Eat, Pray, Love.

Her er vanvittigt smukt.Med rismarker så langt øjet rækker, uanset hvor man befinder sig i Ubud.Og vi laver alle “must-see & must-do”-tingene.

Vi besøger Bali Pulina Coffee Plantation, som har de underlige luwak-katte i bur, så turisterne kan få oplevelsen af at se kattene indtage kaffebær og besørge kaffebønner, som efterfølgende vaskes, tørres, ristes og males til verdens mest eksklusive kaffe, Kopi Luwak. Vi smager de forskellige balinesiske kaffe- og tespecialiteter – og selvfølgelig også på den let-bitre kat-poo-cino.Vi gynger selvfølgelig også på de verdensberømte Bali Swings, som efterhånden er blevet et helt koncept rundt omkring Ubud, takket være Instagram-konti med perfekte billeder af perfekte mennesker, der gynger ud over grønne rismarker. Vi besøger Aloha Ubud, som er et nyt anlagt gynge-sted, hvor sikkerheden ser ud til at være i top – og næstvigtigst – der er ingen ventetid ved gyngerne, i modsætning til nogle af de andre steder.Og efter hver halve dags aktiviteter, vender vi tilbage til vores chikke boutique-hotel, KaJaNe Mua, hvor vi har lejet en villa med en dejlig, sval pool.Der er bare ikke én eneste finger at sætte på Bali.

Jeg er faldet komplet for balineserne og deres smukke ø.

Naturen er alt dét, vi higer efter at mærke, se og opleve.

Menneskerne er smilende, høflige, venlige og nysgerrige.

Maden er et helt kapitel for sig i rene, friske smage – ofte vegansk, som hér, hvor pigerne får is lavet på kokosmælk.Jeg føler mig præcist lige så velkommen her i det tropiske paradis, som balineserne ønsker os, når de hilser Selamat Datang Di Bali!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dubai Opera