If I ain’t got you baby

Mormor-tid

Engang i mellem rammer jeg plet.

Med det her billede, for eksempel.Man kan simpelthen mærke inderligheden mellem Mille og Mormor.Og selvom jeg ikke klatrer helt ind i Mormor på samme måde som Mille, så er følelsen stadig den samme. Der er nærvær, samhørighed og kærlighed i mellem os alle sammen.

Tid med Mormor er sådan noget, der bare flyder.

Med helt almindelige hverdagsaktiviteter.

Mormor skal se Mille til gymnastik og tennis. Mormor skal gå om og se det sidste kvarter af Cilles street-dance-klasse. Mormor skal dele doughnuts og frugt ud i pausen til Cilles musical-øvedag. Mormor skal synge børste-tænder-sangen og læse godnathistorier for Mille. For mig er det små kaffepauser, hvor hun strikker og vi sludrer på terrassen. Det er også at købe ind og finde sjove ting og sager på hylderne sammen. Vi elsker begge supermarkeder (og mad). Det er vores aftengåture i ghettoen og frokostaftaler i mellem mine undervisningstimer.

Uanset hvad vi laver, så er det skønt, at Mormor er med og oplever dét, vi vader rundt i hver dag.

Som forleden, hvor hun for første gang kunne være med til skolens International Evening. Det er børnenes favorit skoledag på hele skoleåret – og jeg kan så godt forstå det.Det er som altid en kæmpefest for børnene og deres forældre, for familiernes nannies og andet godtfolk, der stimler sammen om lækre smagsprøver og små souvenirs i de forskellige landes boder.

Jeg elsker hvordan alle nationaliteter fejrer sig selv og hinanden – og er interesserede i at lære mere om andre lande, som de ikke kender til i forvejen.

Der er virkelig tale om De Forenede Nationer i børnehøjde, og det er én af de oplevelser, som jeg gemmer i hjertet og tænker på, at det vil vores børn kunne huske fra deres barndom, når de engang bliver voksne og måske vil reflektere over at have gået på en international skole versus en almindelig national skole.

Lige nu tager de det som en selvfølgelig, tilbagevendende begivenhed, men på sigt vil de forstå, at sådanne aftener her er noget helt særligt.

Her besøger Mormor Pakistan, der har verdens lækreste samosaer og en fint pyntet truck.Danskerne bager som altid æbleskiver og uddeler drømmekager med masser af Arla cacaomælk og milkshakes til. Et par dåser smørbagte småkager, lidt ostehapser og lakridser bliver det også til. I år havde vi også en fin quiz med præmier fra Arla, Mærsk og Pandora.Mine favorit-stande er som altid pakistanernes og indernes – for der er gratis henna og den mest fantastiske mad – og så er jeg vild med, at man i Canada kunne være Justin Trudeau for et øjeblik. For hvem vil ikke gerne dét?Dagen efter International Evening er vi nærmest helt tømmermænds-agtige. Desværre ikke af at have indtaget rigelige mængder alkohol – for sprut (og svin og nødder) er forbudt-forbudt på en skole. Årsagen ligger i den sandstorm, der har huseret i Ørkenstaten den seneste uge, og som vi endte med at opholde os ude i en hel aften. Det får man ru hals og snøfte-næse af.

Men vi får snøfte-snuderne vendt mod Abu Dhabi og Saadiyat Island alligevel. Tropsfører Tine mener, at familien trænger til et skud kulturel stimulans. Louvre Abu Dhabi er virkelig køreturen værd. Der er masser af aktiviteter og oplevelser for både store og små besøgende. Hver gang.

Her er der en manga-workshop.Mormor har også i gang med magnetfelterne på Børnenes Museum.Cille laver sin egen gakkede løvedans.Og før vi forlader etablissementet får vi en fin opvisning i arabisk trommedans og sang.Der er halvanden times kørsel til Louvre fra Dubai – og det kan virkelig anbefales. Både den uformelle to-go-café og restauranten serverer udmærket mad til rimelige priser, og man kan jo vælge at kombinere et museumsbesøg med Sheikh Zayed Grand Mosque, så det bliver en fin og interessant heldagstur. Hvis du gør dette, skal du huske at spise på Louvre, da caféen uden for moskéen er meget begrænset.

Eller også kan man vælge at besøge Abu Dhabis smukke luksushotel, Emirates Palace, og nyde deres berømte High Afternoon Tea.

Dét gjorde vi.

Der er guld for alle pengene.

På lofterne og tallerkenerne – og i kaffen. Betjeningen er venlig og diskret – og man kan sidde længe og summe over de små delikate, sirligt anrettede sandwiches, scones og kager.Det er ikke hver dag, at der skal fjernes guldflager fra mundvigene og mellem tænderne, men på Emirates Palace er det en nødvendighed at lægge vejen forbi de opulente dametoiletter for lige at fjerne det værste guld, før man defilerer ud til den ventende bil. Man har vel klasse.Over for Emirates Palace ligger nogle af Abu Dhabis smukkeste skyskrabere – og man har også udsigt til indkørslen til Sheikh’ens palads, så det er virkelig en eksklusiv og statelig affære at være til te og agurkemadder her. Én af must-do’s, hvis du spørger mig.Det værste ved Mormor-besøg er, at tiden flyver alt for hurtigt afsted.

Det gør ondt i hjertet, når jeg kommer til at tænke på, hvilken ugedag det er, og hvornår Mormor skal rejse hjem igen. Men vi nyder det, mens hun er her, og så må det gøre ondt, når hun er rejst. ❤️

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

If I ain’t got you baby