Emirates Zoo

Paven

I dag har vi – ret så pludseligt – fået fri fra skole.

Årsagen er et meget fint besøg i Ørkenstaten, som hele landet fejrer – uanset religiøs overbevisning.

Pave Francis er nemlig kommet til De Forenede Arabiske Emirater for at deltage i et 3-dages stormøde med 600 religiøse ledere fra hele verden.

Han er den første pave nogensinde, der besøger Mellemøsten, og han skal mødes med de højeste politiske og religiøse muslimske ledere til samtaler om, hvordan vi kommer religiøst motiveret krig og terror til livs og nærmer os den forjættede verdensfred.

I De Forenede Arabiske Emirater er 2019 ikke Grisens År ligesom i Kina.

Hos os er 2019 udnævnt til Tolerancens År – og den slags tager landets statsledere ganske alvorligt. Det er dem, der har inviteret Paven, og de udtaler, at her i landet er alle velkomne uanset religiøs overbevisning.

Men hvilken sammenhæng har et Pavebesøg så lige med børns skolegang, kunne man fristes til at spørge?

Sandheden er, at det aner jeg ikke. For jeg forestiller mig ikke lige, at Undervisningsministeriet forventer, at vi alle sammen tager vores børn under armen for at deltage i Pavens højmesse i Abu Dhabi sammen med 120.000 andre?

Der er nok snarere tale om signalværdi.

At Pavens besøg og det tre dage lange seminar om religiøs tolerance blandt alle verdens folk tages så seriøst, at vi alle holder en respektfuld tænkepause for at overveje, hvad vi hver især kan gøre for at blive mere accepterende og åbentsindede over for vores medmennesker.

Beslutningen om skolelukning kom i 11. time. Søndag aften vidste vi endnu ikke, om der ville blive holdt én eller to dage lukket i forbindelse med topmødet. På vores skole endte det med at være tirsdag, men den verdensomspændende kæde af GEMS-skoler holder både mandag og tirsdag lukket.

Skolelukningerne kan også ses som en respektfuld handling over for katolske ansatte og familier, som gerne vil bruge dagene til at følge Pavens besøg og møder enten på de sociale medier eller ude i det virkelige liv.

Faktisk er der en officiel Pave-website med Live-Pave-Cam og og det hele, som man kan følge med på.

Og jeg bruger så ikke lige dagen på at følge Pave Francis live på Pave-Cam, men jeg tjekker da lige aviserne for overskrifterne – og synes i virkeligheden, at det er en smuk gestus med sådan et topmøde, der taler for samarbejde, tolerance og fællesskab blandt alle verdens folkeslag og lande – i stedet for den sædvanlige omgang trusler om krudt, kugler og grænsemure.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Emirates Zoo