Mor

Nyt om jobsituationen

Ham her….Der står og gemmer sig bag dørkarmen ind til et nødtørftigt tekøkken har……[indsæt selv trommehvirvel]…fået nyt job!

Den dygtige mand.

Jeg er så pissestolt af ham❤

Det endte med en lang række samtaler og korrespondancer henover julen.

Igen.

Præcist som da han takkede ja til jobbet hos UASC for 5 år siden.

Det giver nogle ret nervepirrende juledage, må man sige.

Denne gang endte Martin i en priviligeret position, hvor han kunne vælge mellem to seriøst gode jobtilbud.

Det ene var en stilling som regnskabschef i et stort logistikfirma i Dubai – svenskledet, sobert og redeligt – og absolut det sikre valg med fika, pensionsordning og pæn aflønning. Her ville han kunne træde ind over dørtærsklen og samle arbejdsopgaverne op fra dag ét.

Snuden i dét spor, han er gået ad i godt og vel 20 år, kunne man måske beskrive det som.

Og så var der det andet.

En 100% start-up-virksomhed, hvor Martin var tiltænkt rollen som CEO. Virksomheden er et selvstændigt Dubai-selskab under et dansk selskab, og kontoret ligger i Dubai Internet City, hvor en masse IT-virksomheder, konsulenthuse og træningsfaciliteter er samlet – 5 km. fra vores hjem, lige ud for Palm Jumeirah.Det har krævet en seriøs sjæle-vandring for Martin at tage denne her beslutning.

Han har valgt med hjertet, selvom der også har været gang i en hel række Excel-ark for at lave beregninger på vores økonomi og umiddelbare fremtidssikring i en Ørkenstat, hvor alting koster rigtigt mange penge.

Hjertet hoppede bare i brystet, når han tænkte på start-up-virksomheden.

Af spænding over muligheden for at prøve noget helt nyt.

Det er jo ikke hver dag, man får en chance for at gøre noget fundamentalt anderledes i ens arbejdsliv.

Så nu springer han ud i det.

Fuldt ud.Der er så mange ubekendte i denne her ligning, at vi under ingen omstændigheder kan udregne, om det kommer til at gå godt. Hvis det gør det, er lykken gjort. Hvis det ikke gør det, står vi i en træls situation om et år eller halvandet. Men hvem ved, hvad fremtiden bringer, anyway?

“Hvo intet vover, intet vinder”, tænker jeg, da jeg træder ud af kontorbygningen, efter at have besøgt ham for første gang her til formiddag.Det kræver gåpåmod, energi, tålmodighed, overblik, sindsro og styrke at gå ind i et helt ukendt land.

Og Martin har valgt at gøre det. Det er modigt – og helt vildt sejt, synes jeg ❤️

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

5 kommentarer

 • Tea

  Jeg forstår 100% han fulgte sit hjerte og chancen for at være med til at forme noget. Jeg håber det kommer til at gå super

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Almlund

  Hvor er det godt at han har fået job. Stort tillykke. Nu har jeg jo fulgt dig længe og ved du skriver at man skal have job i Dubai for at bo der. Men hvor længe kan man gå uden? Eller har Martin har været fritstillet (som vi ville sige her i DK) grundet salget af hans gamle virksomhed indtil nu?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Ja, det er så dejligt ❤️
   Martin har fået en god fratrædelsespakke, da han blev et helt år yderligere og hjalp virksomheden med den forestående integration/fusion, så derigennem har vi fået langvarigt visum og den livsnødvendige sundhedsforsikring. Man kan opholde sig i Dubai i 3 mdr. som dansk statsborger – anytime, men det er med at få forhandlet sig til bedre vilkår ved afskedigelse eller fritstillelse, hvis man kan. Det tager jo meget længere tid end 3 mdr. at finde et nyt job.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Almlund

   Tak for uddybelse. Så giver det mere mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor