Cabin fever

Glædelig Jul

Det, der står allerhøjest på ønskesedlen for Ørkenens Døtre er opfyldt allerede før Juleaften.

Faktisk dalede det helt uventet ned i turbanen.

Sne.Der er ikke noget mere eksotisk end sne, hvis man spørger Cille og Mille. Det skulle måske lige være vandpytter, som man kan hoppe i med gummistøvler, men jeg tror nu alligevel, at sne tager førstepladsen.Der bliver produceret en ny snemand hver formiddag.Mens pigerne får lyserøde kinder og iskolde hænder, hygger de voksne med juleforberedelser indendøre. Farmor har f.eks. stegt intet mindre end 5 ænder til julemiddagen, men vi er også en stor og meget sulten familie.

Vi er ikke de eneste, der forbereder os til julen og har samlet familien.

Maricel sender mig billeder og hilsner fra Filippinerne, hvor hun bruger en stor del af sin tid på at bygge videre på huset. Her er det vores komfur fra rækkehuset, der har fået sin nye plads i Maricels køkken. Det er helt sjovt at tænke på, at den er endt i hendes køkken på Filippinerne. Den elektriske ovn bruger hun ikke – det er alt for dyrt. Men de 5 gasblus bliver brugt ved særlige lejligheder. Og en ganske særlig lejlighed var der forleden, hvor Maricels elskede bedstemor havde fødselsdag.Det er bedstemor, som passer Maricels søn, Clarence, i det daglige – og det er dem, der bor i og holder det nye hus. Maricel er selv opvokset hos samme bedstemor – og kan ikke forestille sig nogen bedre værge/forælder for sit barn, når nu hun ikke selv kan være der hos ham hele tiden.

Se lige en fin fest, de forskellige børnebørn har stablet på benene for Bedstemor.Deres mad er så sirlig og rigelig – og der er altid en kæmpe flok mennesker, der skal bespises.

Det gør mig glad at se et fint arrangeret festmåltid på Filippinerne lige før vi selv kan sætte os til bords og nyde et dansk festmåltid. Og at fødselsdagen bliver afholdt i Maricels eget hjem, gør det jo kun til en endnu bedre oplevelse for hende.

For det er (blandt andet) de store, traditionsrige måltider, der binder os sammen som familie. Det er når vi sætter os om bordet, at vi for alvor samles – får talt sammen og hygget os på kryds og tværs. Det må være en universel familie-ting, dét der med at stoppe god mad i munden, når man skal holde fest.

Så fra filippinsk festbord til et dansk julebord – ønsker jeg jer alle en Rigtig Glædelig Jul – med masser af andesteg og rigelige mængder rødvin at skylle den ned med.

Skål!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

 • Anne W.

  Glædelig jul også til dig og din familie fra en trofast læser!
  KH Anne W.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Tusind tak, Anne! Håber du får et rigtig godt 2019.
   KH. Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cabin fever