Alt, der glimter....

Dragon Mart

Efter 4 år i Ørkenstaten formaster vi til at køre 40 minutter nordpå til dét, der bedst kan beskrives som Sandkassens svar på Bangkok’s Mah-Boon-Krong Center i sælsom forening med et gør-det-selv-byggemarked.Dragon Mart, hedder centret. Og som man måske fornemmer på billederne, så er der ikke ligefrem kælet for byplanlægningen her i området, der kaldes for International City, selvom det nok havde været mere retvisende at døbe det Little Manila.Men nu er vi her – og må ind for at opleve stedet på egen krop – efter at have hørt sådan cirka 100 sjove historier fra alle andre, der tilsyneladende frekventerer centret med jævne mellemrum for at gøre et godt køb.Og det er vitterligt et sjovt sted.

Mest sjovt som i spøjst. Måske er vi i Beijing?

Måske er vi i Bangkok?

Alle de traditionelle handelsvarer fra Kina og Thailand er at finde på alle hylder, men der mangler den velkendte, pulserende stemning, der er asiaternes særkende.

Vi er tydeligvis stadig i Mellemøsten.

Her er rent, ryddeligt, velduftende, søvnigt.

Just how we like it – tusindvis af kilometer fra Beijing’s eller Bangkok’s fascinerende, men trættende stank, os, larm og virvar.

Og selvom priserne er betydeligt lavere end “inde i byen”, er der stadig meget langt til Asien.

Prutteriet er også standard mellemøstligt; man gør et forsøg og insisterer diskret, men kender også grænsen, for der er noget længere til et smil end der ville have været i f.eks. Thailand.

Her handler det om ære og respekt. Ikke sjov og ballade.Vi ender i denne her stofbutik, der i sandhed ser ganske uinspirerende ud udefra. Formålet med turen er nemlig at få syet madrasser og puder til et par læsehjørner til familiens yngste læseheste.

Men her er da ikke kun gardinbutikker og tæppehandlere.

Du kan også få alt det kunstgræs, du nogensinde kunne have drømt om. I ret overraskende farver, må man sige.Eller hvad med en aldeles flunklende ny vintage-lampe á la Arabistan til stuen?Der er også masser af små boder med mere eller mindre genkendeligt mad, så man kan holde energiniveauet oppe til traveturene igennem de kringlede kilometer-gange. Der er også rig mulighed for at få fat i en ny araber-vandhane eller et brusehoved, der er lidt ud over det vanlige.Der er rækker af butikker, der sælger nattøj og vattæpper. Abayaer og g-strenge. Guldtoiletter og motorsave. Squishies og falske tasker. Korsetter og massagestole. Kokosnødder og parykker.

Side om side sælger de små butikker på klassisk asiatisk manér stort set det samme, indtil man forvilder sig ind i et nyt “område” af centret, der så har et andet tema, som f.eks. værktøj eller havemøbler.

Og sørme om ikke stofbutikken har komplet styr på tingene, og leverer de fineste nye læsehjørner til Mille og Cille, da vi kommer igen ugen efter.Mille glæder sig helt vildt til at få omrokeret på sit værelse. Og det er fuldt forståeligt. Jeg er faktisk næsten lige så spændt!

Dragon Mart er alt, hvad jeg forestillede mig – og mere til. Butikkerne virker professionelle, og vi har ihvertfald ikke nødvendigvis været i stofbutikken for sidste gang. Efter at have set deres udmærkede kvalitet og pris, er jeg forhåbentlig på vej med en flok sofapuder, der er vaskede helt stive og grå i betrækket. De trænger i dén grad til en ansigtsløftning.

Det eneste aber-dabei er, at jeg nok er nødt til at have lokket Regnskabschefen med igen, så jeg ikke bliver væk i virvaret eller pludselig glemmer, hvor jeg har afleveret mine puder eller stillet mine døtre. Det er jo ikke ligefrem stedsans, jeg lider allermest af.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt, der glimter....