Vis mig dit klædeskab!

High above Dubai…

//Sponsoreret indlæg//

Martin og jeg er på den skønneste date her i weekenden.

Højt oppe over Dubai’s  fuldstændig fantastiske skyline.

Vi er inviteret af Alpha Tours’ helikopterservice Fly High Dubai på en City Circuit tur.

Tror I det var svært at takke ja til?a133251a-cfc1-46ed-96ed-a008e72a9acdFly High Dubai letter fra Atlantis The Palm’s helipad mange gange om dagen med deres tre flotte helikoptere, der giver mere end 28.000 passagerer årligt en oplevelse for livet.

Vi er booket ind på deres 25-minutters flyvning, City Circuit, men der er også en kortere tur på 15 minutter (Fun Flight), samt to længere ture på hhv. 45 og 60 minutter (Lavish Loop og Sensational Sixty).

Man kan selvfølgelig også vælge at chartre deres helikoptere til privattransport (Exclusive Tours), hvis der måtte være en særlig lejlighed, der kræver tosomhed – eller hvis man bare trænger til at få lettet pengepungen for de helt store sedler…

Check-in er hurtigt overstået, omend den ikke lader meget tilbage i forhold til en traditionel lufthavn. Her er bare en meget kortere kø til det hele.31818531-36ab-4549-9ffc-e0dea9234129Der er først ID-tjek, så security-scan med aflevering af taske, hen til udlevering af boardingskilt og så ind til sikkerhedsbriefing og videoinstruktion i nødlanding m.m.

Det er tydeligt, at Fly High Dubai ikke går på kompromis med sikkerhedsforanstaltningerne, og vi ser også nogle af de ansatte træne brandprocedure, imens vi venter. Det er ret betryggende.

Til sidst er der kun én vigtig detalje, der mangler. Og hér adskiller check-in-proceduren sig trods alt fra en almindelig lufthavns. Ihvertfald indtil videre. Men hvem ved? Måske kommer det også en skønne dag?

Man skal på vægten en tur!30fe5b31-90c2-4566-845d-78307a43a276Og efter den traumatiserende oplevelse beregner medarbejderen vores samlede vægt for at fordele os stabilt på pladserne i helikopteren.

Jeg er bare lettet over, at vejningen er overstået, og at ens vægt trods alt ikke blev vist frem for alle de tilstedeværende.2368071a-1714-4660-a6ce-3e473fcf6906Mens vi venter på at helikopteren skal lande, kan jeg mærke, at det kribler lidt i maven. Jeg er ikke helt klar over, om jeg er sådan for alvor nervøs, men en 15 år gammel oplevelse med et bittelille, hoppende propelfly fra Kilimanjaro til Zanzibar sidder på forunderlig vis stadig i kroppen.

Et øjeblik senere dukker vi os i den øredøvende larm fra helikopterens motor og rotorblade. Jeg er blevet tildelt ærespladsen ved siden af piloten, som er en flink englænder ved navn Michael.a05c7f5c-4662-40ae-ae3f-7aabffe7a910Vi får headsets på og kan nu tale med hinanden og piloten undervejs.c3b54d7e-bec6-4cbc-9081-8ef1113607edDet er en suveræn følelse af frihed, da vi pludselig letter – helt elegant – fra jorden og flyver opad, som var vi blevet fugle på et øjeblik. Der er intet at være betænkelig over – og det hele er smooth sailing på vores ‘magiske tæppe’, som piloten Michael kalder helikopteren.

Og Dubai er intet mindre end perfekt til en helikoptertur.

Alt er man-made – jovist – men det gør det altså ikke mindre betagende at se på.604e9071-3521-4ed7-92c3-9bea069be2bcHer er vi netop lettet fra Palm Jumeirah og får et fint kig ind over både palmen med dens blade og stamme – og så er der Dubai’s uovertrufne skyline i det fjerne.

Som en venlig servicemeddelelse kan jeg tilføje, at den lidt disede horisont er en del af livet i en ørken. Det er ikke smog eller anden form for forurening. Det er en kombination af fugt og sandstøv i luften, som i øvrigt giver os de mest fantastiske solnedgange, fordi sandkrystallerne reflekterer solens stråler på en eller andre fin måde. Nogen der har lyttet mere efter i fysiktimerne, please?

Lidt efter palmen kommer det verdensberømte arabiske sejl (og eklatante 7-stjernede hotel), Burj Al Arab – med dets personlige wing-man, Jumeirah Beach Hotel, som i daglig tale kaldes for bølgen.9047dcc4-b8f3-4e1a-a0c6-b288ec27d677Så flyver vi ud over vandet igen for at komme nærmere på The World Islands, som efterhånden har en del byggeaktivitet i den del af øgruppen, der er defineret som Europa.b080689a-5cf2-4fde-a3f1-b5182922b943 Interessant nok minder de små øer mig helt om Maldiverne, hvor vi holdt påskeferie. Denne gang er det dog ikke Moder Natur, der har patent på skønheden, men et stort entreprenørfirma.

Man kan i øvrigt tilbringe en dag på øen Libanon, hvor der ligger en strandbar med solstole osv. Det er en fin turistoplevelse, som du kan finde mere info om i ét af mine tidligere blogindlæg:

Øgruppen The World

Ganske kort tid efter drejer vi ind over land og herefter åbenbarer hele Downtown Dubai og Business Bay sig med verdens højeste tårn, Burj Khalifa som prydspids.e31fd281-01d4-4df8-8cff-5bc9754d61b0Det er helt og aldeles umuligt ikke at blive fascineret af og forelsket i Dubai (igen), når man ser byen fra himlen.

Hvis jeg skulle have glemt, hvorfor vi bor i Ørkenstaten, sådan midt i hverdagens trummerum og pligter, så er lørdagens helikoptertur en fin påmindelse om, hvor absolut fan-fucking-tastic det her sted er!

Fra Downtown bevæger vi os nordpå til området Zaa’beel, hvor Sheikh Mohammed og hans kronprins, Sheikh Hamdan har deres paladser, og hvor en af Dubai’s nyeste turistattraktioner, Dubai Frame, ligger i Zaa’beel Park.4af23c16-2e76-43cb-b7f9-b179e53b1773Det er kort tid siden, jeg beskrev vores tur i Dubai Frame, som bestemt også er et besøg værd.

Dubai Frame

Vi ender den nordlige del af turen med et kig ud over Dubai Creek og Dubai’s lufthavn, før turen går ned til vores egen ghetto i det sydlige Dubai.

Et område, der går under fællesbetegnelsen Emirates Living, men som specifikt består af boligområderne Springs, Meadows og Lakes.7f2eed45-b95f-4266-98a6-2c886a3a8b77Piloten fortæller os, at han har fløjet over alt i De Forenede Arabiske Emirater – og der er intet sted, hverken i Dubai eller resten af landet, hvor der er så grønt som i vores ghetto.

No wonder, at Emirates Living gang på gang bliver vurderet til at være dét boligområde, hvor folk er mest tilfredse med at leve.197dcd36-732f-4267-9fc5-f683067cdbc4For alle de grønne vækster, som man tager for givet i et regnfuldt klima, kræver oceaner af opmærksomhed og vanding i en ørken. Det kan I jo også fornemme, når I ser, hvordan der er sandkasse på billederne, ligeså snart man kommer lidt uden for de ‘dyrkede’ beboelsesområder.

Og Staten går virkelig op i at få Dubai til at blive et grønnere sted, fordi det har indvirkning på livskvaliteten. Langs de store veje og i rundkørsler er der pyntet med buske, træer og blomster – og selvom det sikkert er noget værre miljøsvineri at vande med afsaltet havvand så mange steder “til ingen verdens nytte”, så ser det flot ud.c4d78589-c77d-4e2d-ae3a-0f70fe0e5bf3Men før vi ved af det, er de 25 minutters helikoptertur ovre, og vi lander lige så stille og roligt på Atlantis’ helipad, som vi var fløjet afsted forinden.

Ikke et eneste bump eller ryk blev det til på hele turen.

Og da jeg glad udbryder til piloten Michael, at det var en virkelig afslappende og behagelig oplevelse at flyve i helikopter, svarer han mig: “It doesn’t have to be rough to be exciting and memorable”.

Og det kan han bestemt ha’ ret i.

Jeg medgiver hermed mine varmeste anbefalinger til Alpha Tours og deres helikopterservice Fly High Dubai!

Book din egen Alpha Tours’ helikoptertur for en helt enestående ferieoplevelse. På den måde kan du springe Burj Khalifa og alle de andre Dubai-klassikere over. For så har du jo set dem fra himlen i stedet!

Du finder mere information på Alpha Tours’ website: http://www.alphatoursdubai.com

Du kan evt. bede dit hotel om at bestille turen for dig, men ellers kan du kontakte dem på: info@alphatoursdubai.com

♥ Tusind tak for turen, Alpha Tours og Fly High Dubai

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vis mig dit klædeskab!