Godt nyt

#ME TOO – jeg er med i en ny filmmosaik fra Meta Film

Det er lørdag og foråret har indtaget Europa, kan jeg ligesom forstå på samtlige nyheds-kanaler og sociale medier.

Ingen gider at opholde sig indendøre lige nu, men skulle du få en ledig stund i solen eller sofaen her i weekenden, så kan jeg varmt anbefale dig at besøge Meta Films #ME TOO-hjemmeside, som blev åbnet i starten af april:

http://dkmetoo.dk

e394214c-65c7-44a6-acba-9fcc7406b357174c0e91-46ff-48ae-9de5-a168d277a3e3 For en del måneder siden rettede producenten henvendelse til mig, fordi de havde læst min #Me Too-fortælling på bloggen. Den kan du i øvrigt finde lige her:

#MeToo

De ville gerne bruge min fortælling til en filmmosaik, hvor 100 helt almindelige danskeres personlige oplevelser med sexuel chikane og overgreb skulle genfortælles af landets allerdygtigste skuespillere i anonymiseret form.

Jeg sagde naturligvis ja.

For dét her er så vigtigt.

Og jeg vil ikke høre én eneste sur kommentar om, at nu har vi snart hørt nok fra gale damer, der er blevet klappet i røven til en fest. Eller at man er træt af emnet. Eller at det hele er en overreaktion.

For vores børn og unges skyld skal og må vi fortsætte med at fortælle de her ting og oplevelser ud i det åbne rum.

Vi skal have gjort det 100% klart, at det aldrig er okay at få overskredet ens fysiske og psykiske grænser. At vi bestemmer 100% over vores egne kroppe og har altid lov til at sige nej – uanset hvor sød eller kærlig, vedkommende måtte være. Hvis ikke vi har lyst, så har vi ikke lyst. Til kram. Til kys. Til sex. Til dick-pics.

Jeg sagde aldrig noget til nogen om mine oplevelser – og de få mennesker, jeg har fortalt de her ting senere, har fået dem at vide i al fortrolighed.

Men der skal spektakel til.

Lyd.

Ord.

Åbenhed.

Ærlighed.

For 80% af alle danske kvinder oplever eller har oplevet sexchikane og/eller deciderede overgreb og tvang.

Det’ sgu’ ikke i orden.

Så på en højhellig forårsdag, hvor stemningen er løssluppen og vi bevæger os rundt udendørs med begrænsede mængder tøj på og får en øl eller ti til grillmaden, skal vi huske fortællingen om en kop te:

Jeg har i øvrigt ikke fundet min egen personlige historie endnu, men jeg nyder at lytte til Danmarks fremmeste skuespillere, selvom emnet og indholdet i mosaikken er virkelig tungt.

Ha’ den skønneste solskinslørdag ♥

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nyt