Happy Holi

Dubai Opera

Der sker et eller andet skørt, når man begynder at slå rødder i et nyt land.

Uden at bemærke det, sker der et langsomt skifte fra at føle sig som en turist til at blive en indbygger.

Fra at være en fremmed til at blive fastboende.

Fra at være en tilskuer til at blive en deltager.

Og i takt med at man finder ud af den nye bys rytme og finder ind i nye omgangskredse, begynder en vis magelighed og ny normalitet at indfinde sig.

Pludselig er man ikke længere først i køen, når en ny, spændende turistattraktion åbner, og man overser kulturelle og sociale begivenheder, man ellers fandt ih-og-åh-så-interessante i begyndelsen. Det er som om hverdage og weekender forsvinder ud i sandet – i bogstaveligste forstand her i Ørkenstaten.

Men forleden aften fik jeg chancen for at råde bod på en af mine helt store forsømmelser i det pulserende kulturliv.img_1933Dubai Opera.

Som åbnede i august 2016.

Tegnet og opført af den yderst talentfulde, danske arkitekt, Janus Rostock.

Og jeg besøger operaen i foråret 2018 på foranledning af sødeste Fru M., der har en billet i overskud, som jeg uden skyggen af skam tiltusker mig. Det er sgu’ meget godt gået af en træt, gammel kattemor med decideret fart over feltet. First mover, kalder de mig på gaden.

Og operaen er så smuk og fin og elegant.

Udformet i en ædel træsort som en arabisk dhow. Med Burj Khalifa knejsende som nærmeste, stolte nabo.img_1930Vi er her for at opleve digtoplæsning under Emirates Literature Festival.img_1934Og før en hel flok digtere indtager scenen, indtager vi en virkelig lækker middag på Sean Connelly. Det kan varmt  anbefales at besøge brasseriet før en forestilling.

http://www.dubaiopera.com/dining/sean-connolly/

Se, en udsigt over Dubai Fountains…img_1935img_1936Det er en smuk og rørende aften med digtoplæsning på både arabisk og engelsk, hvoraf overraskende mange er politiske og humoristiske. img_1944Og da vi trisser ud i foyeren efter endt forestilling til den ualmindeligt smukke glaslysekrone i de fine omgivelser, tænker jeg, at der ikke må gå ret lang tid, før jeg skal herind i operaen igen.img_1942img_1941

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Happy Holi