Privilegium

Happy Holi

I dette skoleår er Milles klasse super velfungerende.

Lige så stor en fordel, det kan være, at børnene skifter både klassekammerater og klasselærer hvert år, lige så stor en ulempe kan det være, når der opstår “knas” eller bare ikke rigtig er “kemi” mellem børnene – mellem ens barn og læreren – eller mellem forældrene og læreren.

Martin og jeg forsøger altid at minde os selv om, at der altid er to eller flere sider af samme sag. Og indtil videre har vi aldrig oplevet, at der har været problemer med den akademiske standard hos en lærer eller med børnenes udvikling rent fagligt. Om vi så lige “klikker” med læreren eller ej, dét er så en anden sag – og Cilles Year 4 klasselærer er vist bedst left unmentioned…

Men nogle skoleår byder bare på en tiptop klassesammensætning og et gnidningsfrit forhold alle parter imellem.

Og præcist sådan er det med Milles Year 1 klasse i år.

Det lå ellers ikke i kortene, at det skulle blive et harmonisk skoleår for hendes klasse.

Klasselæreren var allerede på barsel før skolestart, og vikaren var højgravid, så hun også måtte stoppe, før klasselæreren kunne komme retur. Men heldigvis var både første og anden vikar helt fantastiske lærere, så eleverne lod sig ikke mærke med, at de tre første måneder af skoleåret var en omskiftelig affære.

Og fordi Mille tacklede forandringerne med ophøjet sindsro og gik glad afsted hver morgen, så undlod vi at tale ret meget om det med, at lærerne kom og gik.

Havde jeg vidst dette her på forhånd, ville jeg have været syg af bekymring før skolestart – for Mille var mildest talt ikke særlig glad for sin klasse eller klasselærer i KG 2, som svarer til danske 0. klasse.

Men ind i mellem er det godt, at jeg ikke har en krystalkugle at se ind i fremtiden med. Det sparede mig ihvertfald for tusind unødvendige bekymringer i forhold til Milles intro til Year 1.

Og i år kan jeg glædes over, at Mille er åben, glad og har masser af venner, som hun løber hen til, lige så snart hun ser dem. Hun hilser på alle nu og har legeaftaler – og det gør mig så kisteglad efter et langt skoleår, hvor hun nægtede at sige godmorgen til andre og tydeligvis ikke følte sig tryg ved sin lærer.

Forældregruppen i Milles klasse i år er også særdeles aktiv.

Mindst en gang om måneden er der én eller anden sjov aktivitet for børnene, som organiseres og ledes af forældrene.

I februar var det italiensk karneval fra Venedig.

Og forleden var det to af de indiske mødre i klassen, som introducerede os til hinduernes farverige forårsfest, Holi.

Her er de typiske, indiske snacks til børnene og kurve med pigmentfarver, som senere skulle bruges sammen med spandevis af vandballoner. Good fun….ff24940f-4250-4788-be52-98345ac246b2Men først skulle børnene male en lerkrukke.4878a037-f693-4b84-8970-4a4fede93608Og i lerkrukken kom der en morgenfrue, som et lysende symbol på forårets komme med dets blomsterflor og afgrøder på marken efter en lang, kold vinter.83fff842-56fc-43da-88be-fc005f461140Bagefter slæbte vi vandballoner og farvepigment ud på græsset, så børnene kunne lave en afdæmpet miniversion af en holi-fest.f2239b38-0acf-4b52-a235-15d495d77879Jeg ved ikke, om I har set billeder fra Holi-festligheder i Indien, men det ser ganske vanvittigt og sjovt ud, når horder af hinduer plasker i vand og kaster med pigmentfarver i gaderne.

Først gik børnene lidt tøvende til værks og tjekkede med hinanden, om det nu også var okay at smudse rundt med farverne i hinandens ansigter.bbc9953a-a3b2-4c7d-a128-f417fecf99cfSenere blev de mere kække.6607d89f-8578-4c86-a545-d7b03a2367f2Og vi voksne fulgte trop. Her bliver jeg kærligt indsmurt af vores katolske class mum fra Goa, der selvfølgelig er fortrolig med denne her hinduistiske tradition, men som ikke selv fejrer den. 3f1b76f5-2d1c-4ad0-a98d-2d2c11b2492cResultatet er da fænomenalt.8b58990c-235c-4ad3-b635-e8143c36e2bdJeg elsker, at vi deltager i hinandens fester og traditioner. Både de hedenske og de religiøse.

Og selvom jeg vitterligt ser ud som et klasse-eksempel på hvid-dame-uden-for-nummer midt i en eksotisk hinduistisk forårsceremoni, der fejrer fertilitet, så føler jeg mig ikke sådan.  For er der én ting, vi er flinke til i det her samfund, så er det at inkludere andre – og ingen tager på vej over at skulle forklare, hvad et eller andet betyder for dem, så uindviede kan følge med.

Rigtig god weekend – og Happy Holi fra Dubai ♥

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Privilegium