Farvel, Ørkenstat

Winter Wonderland

Vi har haft verdens hyggeligste julerejse fra DXB til CPH.

Med 2 x Familien M, som man kan ringe til og lege med undervejs.img_0183Og hænge ud med i Kastrup, mens de voksne venter for evigt på kufferterne, samtidig med at de hilser til højre og venstre og ønsker Glædelig Jul til alle de andre Dubai-danskere, som er med præcist samme fly på præcist samme mission som os selv.img_0191På vej til juleferie i familiens skød.

Og jeg skal da love for, at vi knapt er landet, før julestemningen indfinder sig hjemme hos Faster D og Onkel J, hvor Kusine Ferskenkind har pyntet juletræet så fint og hele stuen dufter af gran.img_0201Pigerne nyder brændeovnsvarmen i nye, lyserøde fleece-drømme fra Farmor – og der går ikke ret længe, så ser de kun indre film på sofaen. Helt væk efter en lang rejsedag.img_0202img_0204img_0197Næste morgen vågner vi op til en kold vintermorgen, der starter lige rigeligt tidligt pga. tidsforskellen mellem hjemme og hér. img_0212Udover 3 timer i tidsforskel, har vi mistet 20-22 grader henover et lille døgns tid – og dét kan i sandhed mærkes.

Men vi bliver ikke mere afskrækkede, end at vi straks må i flyverdragterne og ud på vandring med hundene i Grib Skov. Det er en fast tradition – uanset årstiden – når Ørkenens Døtre lander i Danmark,img_0217Her er fugtigt og mudret og koldt på dén der klamme måde, som altid får mig til at tænke, at man er vitterligt nødt til at have fået fædrelandskærligheden ind med modermælken for at kunne holde det danske gråsnuskede vejrlig ud.

Men lidt senere finder vi dét, vi drømmer om, når vi taler om Danmark om vinteren.img_0256Is på en sø. I skarpt solskin.

Mit hjerte smelter ved synet af pigernes umiddelbarhed og begejstring.img_0233img_0228Der skal ikke mere end lidt småstive klumper af sne til at gøre Ørkenens Døtre helt fjollede af lykke.img_0226Og jeg betragter dem, mens jeg ryster i buksen af kulde.

Dét her er, hvad jeg savner allermest i Dubai.

Natur.

Hvor børn kan lege helt frit og uforstyrret.

Med en pind, som skal stikkes igennem et tyndt lag is på en skovsø for at se, hvad der mon gemmer sig under den stivnede overflade.

Hvor der er ufriseret og upoleret – og hverken skilte, indhegning eller andre mennesker at forholde sig til.

Hér kan man trække vejret helt ned i lungerne og glemme tid og sted for en stund.

Og i dag er vintertilstanden endnu mere optimal.img_0263Det har sneet om natten, mens vi har fejret Fru Pitz’ 40 års fødselsdag i Charlottenlund – og pigerne kan knapt nå at spise morgenmad, før de skal skabe en bitte snemand og en ditto snehund i Farmors gård. img_0271Tilsat lidt sæbebobler.

Og imens pigerne får stillet sne- og kuldetrangen, seriebager Regnskabschefen æbleskiver til hele den pukkelryggede familie, der kommer til eftermiddagsgløgg. img_0272Der er julestemning på alle hylder i år.

Og et helt fantastisk julevejr.

Vi kunne ikke have bedt eller drømt om mere!

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel, Ørkenstat