Jeg har fået en idé!

Om at bo på Burj Al Arab

Hvad laver man så egentlig på sådan et 7-stjernet hotel?img_7052img_7051Bliver det ikke lettere anstrengt og prætentiøst efter et par timer i et miljø, der ligger så langt fra vores eget, at det næsten virker (tragi-)komisk?img_7047Hvad med børnene?

Hvordan er det lige, at de passer ind i al den guldbelagte seriøsitet og tykke tæpper?img_7050Vig bort, I smålige – tilnærmelsesvist Jantelovs-indgydte – tanker.

For Burj Al Arab er – interessant nok – for alle.

Gud og hvermand.

Høj som lav.

Liverpool-fodboldspiller (true story) eller familiefar (også true story).

De fleste af os skal spare en hel del op før check-in – det giver sig selv – men det jeg forsøger at sige er, at hotelpersonalet behandler samtlige gæster med den mest imødekommende, smilende og humoristiske tilgang og attitude.

Butleren hilser lige flinkt, om man kommer i pandabjørne-badeshorts, dish-dash eller jakkesæt.img_7015In-room dining-personalet tager 7-årige Cilles middagsbestilling lige så seriøst, som hvis det havde været opkald foretaget af en voksen.img_7036Og den efterfølgende servering er præcis og omhyggelig, selvom de nystrøgne servietter og borddekorationen hurtigt får en hård medfart, når der er børn om bordet.img_7041Som bare gerne vil videre til det essentielle: Aftenens brætspil.img_7066Room service om aftenen er et trick, vi tager med os fra Park Hyatt-weekendturen forleden.

Der har Hr. og Fru M virkelig fat i den lange ende, for det er da smart at undgå de der ‘sid-nu-pænt-I-bøllefrø’-seancer i en restaurant om aftenen, hvor stammens yngste medlemmer mest af alt vil stå på hovedet i sofaen. Det er bare én af de fordele ved at have venner, der har ældre børn end os selv. Tricks’ene kommer trillende i tide og utide. Og dem samler vi gerne op. Learning the easy way.

Burj Al Arab er i virkeligheden ‘bare’ ren nydelse.

Det er at vågne op til denne her udsigt, mens man vipper med tæerne og vågner i dobbeltsengen.img_7068Det er at summe over morgenmaden i en uendelighed, mens personalet bager pandekager til pigerne i adstadigt tempo og fylder de gamle mennesker med friske croissanter og varm kaffe til bristepunktet.img_7070Burj Al Arab er at tilbringe mere tid i en morgenkåbe end i et sæt tøj.img_7086img_7082For slet ikke at tale om de evigheder, man bruger på badeværelset, fordi det er så indbydende og dejligt.

Ren velvære.

I ordets bogstaveligste forstand.img_7033Børnene afleverer vi en enkelt gang i hotellets kids’ club, Sinbad. Vi er nødt til lige at svede de værste synder ud af systemet.img_7073Og det gør man til denne her udsigt, som ikke overraskende giver mig langt mere lyst til at være i et fitnesscenter end normalt.img_7074Den store runde ø af sand bliver til vandlandet Wild Wadi i 2020. Det oprindelige vandland skal nedlægges, forflyttes til den nyanlagte ø og på det nuværende stykke sand skal et nyt Jumeirah-luksushotel opstå. Alt for Expo 2020, som man si’r…img_7084Og bortset fra at hotellets indendørsfaciliteter og omgivelser er så skønne og afslappende, at man kunne blive her for evigt, så er den virkelige attraktion den nye ‘beach club’, som The Burj har fået hægtet på sig for 8 måneder siden. En platform med pools, private cabanas og lækkert blødt sand. Bygget af et finsk firma, som tydeligvis ved, hvad de laver.img_7022Den her infinity-pool holder hele vejen. img_7120Ihvertfald når man er gæst på hotellet.

Prisen på et årligt familiemedlemskab giver anledning til lettere anstrengt latter.img_7096225.000 kroner for to voksne og to børn.

Men så følger der ikke blot unlimited adgang til pool’en og en privat cabana med, når du lyster. Der er også et par overnatninger på hotellet, adgang til fitnesscenter, chaufførkørsel og andet godt stads.

Har man penge, så kan man få –

Og har man ingen, så må man gå.

Hov!

Det ringer på døren!

Her kommer såmænd børnenes complimentary slik-tog. Igen!
img_7098

Mange hilsner fra Mor i Udlandet
   

2 kommentarer

 • Mette S

  Sikke en fantastisk blog du har her! Har lige læst en del af dine indlæg! Wow! Sikke et liv du fører! Fantastisk! Min lille familie og jeg flytter til England (guilford) i 2019 hvor jeg skal over og læse min civil ingeniør. Vi har en søn som nu er 8 måneder gammel og som til den tid vil være 2,5 år. Han skal derfor i vuggestue. Har i den forbindelse noget jeg gerne vil spørge dig om: Kan det virkelig passe at det er omkring de 10000 man skal betale for at få ham passet fuldtid? Med venlig hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Hej Mette,
   Tusind tak for de søde ord – hvor bliver jeg glad!
   Det lyder skønt med en flytning til England – og et perfekt tidspunkt for din søn, som til den tid vil suge sproget til sig som en lille svamp 😀
   Vuggestue er rigtig dyrt – 10.000 kr. om måneden er helt normalt – og ved du hvad, det koster en plads også i Danmark, men der oplever man det ikke pga. skattebetalingen. Jeg arbejdede engang på en ambassade og der måtte diplomaterne hoste op med 10-11.000 kr. om måneden for vuggestue og børnehaveplads til deres børn i Københavns Kommune, da de ikke betalte skat og derfor var fuldt forpligtede til selv at afholde alle udgifter til pasning.
   Til gengæld har du mange fine muligheder mht. pasning af dit barn i England. Du kan finde en childminder og lade ham passe hos hende sammen med 1-2 andre børn, hvis det er mere din “smag” – og der er mange typer af vuggestuer – f.eks. er der ofte pasning tilknyttet den lokale kirke, det lokale forsamlingshus eller en decideret “kæde” af vuggestuer med specifik branding såsom musikklasser, fransktimer, særlig madtilbud osv.
   Jeg håber du og din mand glæder jer! Det bliver en oplevelse for livet! Har du meldt dig ind i Facebookgruppen Danske Mødre i England? De er utrolig søde! Mange hilsner fra Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har fået en idé!