Hvide, gule og brune expats

Halvandet års forlovelse ender ud i….

Et bryllup!

I dag er det breaking news, at den kuldsejlede arabiske prinsesse, United Arab Shipping Company, gifter sig med tyske Herr Hapag Lloyd.

Halvandet år har fusionsaftalen været undervejs, hvilket gør journalistens finally i overskriften til lidt af en elegant underdrivelse.

Hapag-Lloyd finally completes merger with UASC

Det har været 18 virkelig lange måneder for samtlige involverede, der har kæmpet mod og med kulturelle forskelle, misforståelser, inerti og slow-steaming internt i organisationerne (intenderet ordleg til ære for potentielle shipping-nørder, der måtte læse med).

Guderne skal vide, at det ikke er videre nemt at holde gejst og damp oppe, når to så umage mager som arabere og tyskere skal finde sig til rette i et ægteskab, der skal være Quadratisch. Praktisch. Gut for begge parter. Og kast så lige en håndfuld chilenere ind i ligningen fra Hapag Lloyds seneste ægteskab med chilenske CSAV, som jo også har en stemme i debatten.

Men tyskerne går tydeligvis stærkt ind for flerkoneri, sådan som de med et par års mellemrum vælger at finde en ny partner at kurtisere og gifte sig med.

I det seneste og konkrete tilfælde er der dog tale om en grundstødt pige, der er mere end giftemoden, og som har haft stort besvær med at finde en partner.

Det er hvad det er.

Resten af shippingbranchen gør det samme.

Konsolidering og stordriftsfordele FTW.

Og nu er juraen på plads.

Bankaftalerne.

Den nye ledelse er udnævnt.

Forude ligger måneders træning i tyskernes IT-systemer for de udvalgte medarbejdere, som skal fortsætte i organisationen.

De fleste af UASC’s medarbejdere vil blive fritstillet lidt efter lidt. Mange af dem efter +20 år i butikken.

En decideret nedlukning af UASC vil foregå henover de næste måneder.

Men hvad så med Regnskabschefen, tænker du?

Jamen – han blev tilbudt et flot job i den nye organisation, men vi har takket nej af personlige årsager.

Så i de kommende måneder får Martin ansvaret for at lukke det arabiske shippingeventyr ned i finansiel og økonomisk henseende. En rolle med begrænset holdbarhed.

Lidt vemodigt er det, når enden på én historie anes.

Men mon ikke der dukker et nyt skib op på horisonten?

Mange hilsner fra Mor i Udlandet
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvide, gule og brune expats