Khob khun kaa

Dansk forår i arabisk burkini

Det er Påske lige om et øjeblik.

Og Moster-Søster sender mig billeder af spirende, forårs-Danmark i ét væk.

Det er nærmest tortur for min sandblæste sjæl.img_5559-1Hvor jeg dog savner årstidernes skiften i en Ørkenstat, der kun kender til vejromslag fra lunt, overskyet og småblæsende til varmt med et par skyer som så munder ud i ulideligt varmt og høj himmel, der kun kan betragtes fra et air-conditioneret lokale.

Sådan er vilkårene. Og jeg tænker egentlig ikke så meget over det i hverdagen, men Instagram og WhatsApp får mig til at drømme om gåture i frisk, kølig luft med udsigt til spirende grønt, så langt øjet rækker.

Og her i Påsken skal vi så opleve dansk forår for første gang i umindelige tider.

Immigrantfamilien hopper ombord i en stor metalfugl onsdag morgen, som flyver os hele vejen hjem til Farmor og Farfars hus i den store skov, hvor der er erantis og anemoner i skovbunden – og tulipaner i Farmors vaser, hvis jeg kender hende ret.

Vi plejer aldrig at være i Danmark i Påsken.

Men 2017 er noget ganske særligt.

For Farmor fylder 70.

Og dét skal fejres!

I Lalandia Billund.

Oh, yes…..

Storfamilien skal tilbringe 5 døgn flydende rundt i indendørs badeland og klatrende rundt i Monky-Tonky-land og hvad ved jeg.

Samtlige 9 børnebørn får en fantastisk ferie med alle de mange, børnevenlige aktiviteter – dét ved jeg med 100% sikkerhed.

Og når børnene har det godt og er glade – så gælder det samme for forældrene. Især hvis de samtidig bliver balsameret i rødvin og fyldt godt op med pizza fra buffeten.

Hende Farmor ved godt, hvad der er bedst.

Hun har mere end 50 års erfaring med børn og vælger egenhændigt at blive fejret på børnebørnenes præmisser, selvom det med rette er ‘hendes dag’.

Hun vil bare gerne være sammen med hele sin familie på en måde og et grundlag, hvor alle kan have det godt og være glade.

Dét tager jeg hatten af for – og bøjer mig ærbødigt i støvet.

Og så vil jeg dælen-dylme glæde mig til at kramme livet ud af hende, når vi får øje på dén lille dame i ankomsthallen i Kastrup, der kan hoppe og huje højest.

PS: Det tog mig lige lidt tid at komme overens med tanken om at gense et indendørs badeland med virkelig mange mennesker, der – ifølge mine fordomme – vil spise fritter med remo og drikke blå slush-ice til, hvorefter de hopper fluks i baljen igen med remo-overskæg og blå tunger…

PPS: Min mentale redningsplanke blev at købe en moderne, arabisk burkini til formålet.img_5583Anstændig, ikke?

Og smart – eller hvad?

På denne her måde er min smuldrende Mor-krop tildækket pænt og nydeligt, mens jeg spiser fritter med remo i cafeteriaet og hiver bøllebørn ud af bassinet.

Man skulle jo nødig vise det knapt 40-årige understel til alt for mange familiefædre i en dansk svømmehal, selvom min søde mand bedyrer, at der er intet i verden som en voksen kvinde efter to vaginale fødsler….

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

2 kommentarer

  • Sussie

    Glæder os så meget til at se jer … ❤️❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sussie

    Glæder os så meget til at se jer …. kan næsten ikke vente…..❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Khob khun kaa