Lærer-hengivenhed

Den ultimative bagside

Vi har nu boet i Ørkenstaten i lige knapt 3 år.

Det er kort tid og lang tid.

Kort tid, fordi her er så skønt og der stadig er et helt overflødighedshorn af muligheder og oplevelser, som vi ser frem til at benytte os af.img_4521Lang tid, fordi vi nu begynder at mærke den ultimative bagside ved at bo i udlandet:

At skulle tage afsked med gode venner.

Fordi de vælger at rejse videre ud ad livets uforudsigelige landevej.

Hvilket er helt okay og forståeligt.

Og så alligevel ikke.

Hvorfor skal de absolut dét, når nu det lige gik så godt?

Da vi ankom til Dubai, hungrede jeg efter selskab og nye venskaber. Det var resultatet af mere end 3 års mental afmagring i Udkants-England, hvor flinke (faktisk virkelig flinke), men meget reserverede englændere udgjorde vores eneste mulighed for social omgang. Der var så få venner, at de kunne tælles på en enkelt hånd. Og det var heller ikke lykken, at sidde dér i et smukt hus og vente længselsfuldt på besøg hjemme fra Danmark.fullsizerenderI Dubai landede vi i det modsatte scenarie.

Her venter nye venskaber lige rundt om hjørnet. Det er ikke engang en joke. Jeg fik min første ven på et gadehjørne – og hun er stadig en af mine mest betroede veninder her 3 år senere.

Her til lands kan du få venner fra hele verden.

Jeg har venner, naboer og bekendtskaber fra Palæstina, Iran, Jordan, Egypten, Indien, Syrien, Holland, Bulgarien, Sverige, Norge, Australien, Irland, Canada, USA og Danmark. fullsizerender-1Oh, yes…

Vi er da naturligvis faldet præcist ligeså meget i ghettogryden, som vi anklager visse andre nationaliteter for at gøre i Danmark.

Vi bor i en hvidmands-ghetto sammen med alle de andre skandinavere og englændere, præcist som andre grupperinger ynder at bo samlet i ghettoer i Danmark.

Det er ikke så underligt, når man sådan tænker det igennem, vel?

For det er jo rarest, at dem, der bor lige omkring én, deler ens interesser og værdifællesskab, ikke?

Det er derfor, at nogle mennesker foretrækker at bo i en dejlig lejlighed i Vollsmose lige ved siden af deres gode venner og familiemedlemmer, tæt på de ting og aktiviteter, som de holder af i fritiden.

Det er derfor, at nogle mennesker foretrækker at bo i et nydeligt parcelhus på en villavej i Hørsholm med stisystem til børnenes skole, tæt på de ting og aktiviteter, som de holder af i fritiden.fullsizerender-2Vi indretter os alle således, at vi føler os allermest hjemme.

Og derfor er vi – danskere, arabere, indere og kinesere – interesserede i at finde venner fra vores egen “flok”, om man så må formulere det.

For vi taler samme sprog.

Nyder de samme ting.

Morer os over de samme skøre indfald.img_4541Fester og fejrer på samme måde.img_4562Det hele kræver bare færre forklaringer (og dermed mindre arbejde), når vi er sammen med mennesker, der har haft nogenlunde samme opvækst, taler samme sprog og har samme kulturelle baggrund.

Referencerammen ligger lige til højrebenet. Mageligheden længe leve.

Det er ikke politisk korrekt at vedkende sig, at tingene hænger sådan sammen.

Men vi ved det godt.

Lige børn leger bedst and all that jazz.

De fester og arrangementer, hvor alle kommer fra forskellige steder og hvor man klarer sig (mere eller mindre godt) igennem på engelsk, er bare mere anstrengende og man er nødt til at gøre en ekstra indsats for at ramme en fælles tone.

Jeg er tilhænger af at gøre begge dele.

Det er horisont-udvidende og sundt at lære mennesker at kende, hvor vi ikke deler modersmål, religion eller referenceramme.

Men i weekenden kører vi den hele vejen hjem på dansk til vores første, rigtige farvelfest.

For D & K.fullsizerender-3Det er næsten ikke til at bære, selvom damerne på billedet nu ser meget tilfredse og livsglade ud.img_4551Den kvindelige del af festen skiftes til at få pandaøjne af tristesse.

En uundgåelig følgetilstand af at skulle tage afsked, og vi hjælper venligt hinanden på skift med at rette op på eyeliner’en, når tårerne triller.

Men trods følelsesmæssige rutscheture, sørger vi selvf’ølgelig for at sende de to kære nordjyder godt afsted på en solid bølge af champagne, sprut og hummere.img_4524fullsizerender-4Hvor har vi haft mange sjove oplevelser sammen med de to nordjyder, der – efter godt og vel 10 år i en ørken – vælger at se nærmere på livet i 9000 Hasseris.

Jeg forstår godt deres valg.

De fik et tilbud.

Ét af den slags, der er for godt til at melde pas til.

Så nu bliver The Lakes-rækkehuset udskiftet med et skønt hus lige uden for Aalborg C – tæt på familie og gamle venner. Præcist som de har behov for og lyst til.

Og her er livet vel i virkeligheden ligesom dessertbuffetten?

Man kan lige så godt tage for sig af retterne og prøvesmage lidt af det hele.

For tænk, om det viser sig, at vi kun lever én gang?img_4531Kæreste D & K,

I vil blive umådeligt savnede i Dubai.

For jeres sjove, ærlige, boblende og varme personligheder.

Husk, at I altid er velkomne.

Her står der en gæsteseng klar – og vi er game!umm-al-quwain-6umm-al-quwain-8musandam-tur-eid-al-adha-2015-18

musandam-2016-6

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lærer-hengivenhed