Dobbelt-lykke

Guld i tænderne

Dupont og Dupont (aka. Fru M og jeg) er taget på tur.

Midt under et nervepirrende amerikansk præsidentvalg, propper vi direktørbilen fuld af familiemedlemmer fra Danmark.

Og begiver os til UAE’s hovedstad – Abu Dhabi. fullsizerender-4Men før vi når til the glitzy-sparkly stuff, søger vi efter åndelig inspiration og eksistentiel mening på ét af de steder, hvor den slags måske findes.

I stormoskéen.

I et af Guds virkelig fine huse.img_2893Synet af den kridhvide marmor mod den lysende blå himmel er underbart hver eneste gang.

Her er så rent, så enkelt, så kompliceret, så skrøbeligt og så stærkt på én og samme tid.

Jeg retter på tørklædet og lader fingrene glide henover de detaljerede blomstermønstre på søjlerne og nyder strukturen og symmetrien, mens amerikanerne sætter en ny og ganske usikker dagsorden for hele verden.

Jeg mærker den svale marmor og de ultrabløde persiske tæpper under fodsålerne, mens jeg beder til højere magter om et mirakel.

Bare ét.

Et virkelig stort et.img_2895Der er noget livsbekræftende i at være omgivet af skønhed og storhed, når verden føles skræmmende.fullsizerenderSå vi giver helt slip på bekymringerne og nyder stemningen i Sheikh Zayed Grand Mosque.img_2888img_2876Farmor og Farfar er godt pakket ind i de knapt 30 grader. De sveder!

Og vi har en del udfordringer med at få tørklæderne til at sidde ordentligt.

Det er ikke så nemt, når man er tørklæde-novicer.fullsizerender-1Efter moskéen sætter vi os og drikker gravkaffe, mens vi lytter til minaretens dhuhr-bønnekald.

Valget er afgjort.

Donald Trump er USA’s nye præsident.

Det er overraskende. Forbløffende. Nedslående. Uforståeligt.

Men der er også et udslag af demokrati.

Det faktum må anerkendes, accepteres og respekteres.

Uanset hvad jeg ellers måtte mene om et gulerodsfarvet krapyl med tørvemos klistret fast oven på et sexistisk, racistisk, storskrydende, delirisk hoved, der udtænker komplet idiotiske og meget farlige planer.

Efter gravkaffen beslutter vi os for at skifte gear og tackle Trump på hans måde.

Så vi drøner ad cornichen til Emirates Palace.img_2920Hvor selv opkørslen og udsigten er en amerikansk præsident værdig.img_2922Indvendigt er paladset en bombastisk opvisning i bladguld, marmor og nougat-creme-farvet decór, som ville passe Trump og Melania helt fortræffeligt.img_2898img_2897Vi lister benovede igennem de store foyer-områder, hvor røgelseskar parfumerer luften og kinesiske grupper traver afsted med deres turistguider. De har travlt, kineserne. fullsizerender-5For enden af hele herligheden spiller en kvindelig trio klassiske klassikere på et lille podium.

Og vi øjner en guldsamovar og en stor samling kinesisk te.img_2915Vi er landet. Til majestætisk Afternoon TeaEmirates Palace.img_2916Vi læner os tilbage i bløde konge-stole.

Det bliver ikke mere civiliseret end dét her.img_2902Det er tid til en gylden foryngelseskur.fullsizerender-3Det er tid til cucumber sandwiches. Scones med clotted cream og kompot af vilde jordbær og rosenblade. Små franske kager strøet med bladguld. Te hældt igennem sølvsi. img_2913Og den langmodige stemning slukker vi for alvor med perlende champagne.img_2908After all – hvad kan vi gøre ved det amerikanske valg?img_2912Så skål, Donald!

Skål for en mur, der aldrig må blive til noget.

Skål for alt det pladder, du har lukket ud i valgkampen – og som du forhåbentlig heller ikke selv kan tage seriøst nu, hvor du skal til at bestride rollen som verdens mest magtfulde mand. Lige ved siden af din gode ven Putin.

Og os?

Vi har såmænd jættetravlt med at fjerne bladguld fra tænderne efter en forrygende, anbefalelsesværdig Afternoon Tea.

Findes der noget mere irriterende end at have guld siddende fast mellem tænderne?

I doubt it.fullsizerender-2

Mange hilsner fra Mor i Udlandet
   

4 kommentarer

 • Cady Nørregasrd

  Som altid har jeg med glæde og interesse set og læst dit indlæg. Fantastiske billeder – og, hold op, hvor ville jeg gerne se alt dette. Men noget som glæder mig er også, at i som en selvfølge tager tørklæder på. DET SKAL man, ligesom man tager skoene af inden man går ind i et tempel eller moske. Og, mangel på respekt når turister vader ind i katedraler i shorts og bare skuldre får mit blodtryk i top. Dette var min galde der kom ud i anledning af USA’s nye præsident. Må alle højere magter passe på os.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Må højere magter passe på os, er en fin bøn at sende ud i universet, kære Cady!
   Vi tager selvfølgelig tørklæde på uden problemer – det generer ikke mig et øjeblik. Men – når det så er sagt – så er der ikke den mindste chance for at komme ind i en moské hernede UDEN tørklæde eller rette beklædning. Den slags diskuterer man overhovedet ikke. Hvis man har for stramme bukser på eller viser en anelse ankler, får man også en hijab at tage uden over tøjet. Vi var forberedte og forblev i eget outfit 😀
   Vi elsker Abu Dhabi og den store moské. Hvis ikke det var for terrorrisikoen, ville jeg også gerne opleve Tyrkiet og Istanbuls blå moské.
   Knus til dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Endnu en fantastisk dag fuld af oplevelser og med de sødeste mennesker ….. kaffe og kager med guld …jamen jamen!!! Ganske ubeskriveligt …😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moriudlandet

   Ja – det var en oplevelsesrig dag, som jeg vil mindes med stor glæde!!! Knus til dig, Svigermor.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dobbelt-lykke