Tests af børn. Børnetests. Testede børn.

Når global opvarmning ikke er et problem

Der er fortsat hedt i Ørkenstaten.

Her tænker jeg desværre ikke så meget på de ægteskabelige lagner, men mere på udendørstemperaturen.

Som altid er det luftfugtigheden, der er den virkelige, underliggende killer. En modbydelig én af slagsen, hvis du spørger mig.

Jeg bliver bare aldrig rigtig fan af at gå rundt i vådt undertøj og mærke sveden, der lige så stille løber fra albueled og tindinger uden den mindste, fysiske anstrengelse.

Det er måske ret dumt at flytte til en Ørkenstat, når man ikke kan lide at svede?

Det er måske endda dummere at flytte til en Ørkenstat, når man ikke kan tåle sol?

Men fortvivl ej – vi har råd for denne her slags overophedede First World Problems i Dubai – ét af de (få) steder i verden, hvor global opvarmning ikke anses for et rigtigt presserende problem.

Se bare hér, hvor den lokale golfklub har opstillet svalende blæsere på terrassen – direkte ude i 40 graders stegende hede, så folket kan nyde udsigten over manicurerede greens uden at svede ubehageligt ned i den kølige hvidvin.IMG_2122Mille stiller sig straks til afkøling og hviner højt af glæde over den dejlige brise.

Er der ikke et eller andet tåkrummende pinligt over at skabe udendørs nedkøling på denne her måde midt i en ørken.

Vi burde da vide bedre?

Det svarer vel til at skrue højt op for radiatorerne på en isnende februardag i Danmark og så åbne døre og vinduer for ikke at fryse ubehageligt på terrassen, hvor man insisterer på at sidde derude og drikke kaffe – bare fordi…man kan…IMG_2107Og det er jo ikke fordi man ikke kan blive dejligt afkølet på anden vis.

Indendøre, eksempelvis.

Her er A/C’en de fleste steder sat til frostgrader, så man får en fin forkølelse oven i hatten. Helt gratis.

I det hele taget er der mange ting, vi slet ikke burde gøre i en ørken.

Som at holde kæmpestore græsplæner. Kun for sjov.IMG_2120Det må kræve allerhelvedes mængder vand og energi at få grønne arealer til at stå knivskarpt som hér.

Og årsagen er en flok tumlingebørn (og en endnu større flok voksne entusiaster), der morer sig over at banke til bold.IMG_2110Men når nu de er her alligevel – de store, politisk ukorrekte oaser af grønt for sjov – kan jeg meddele, at vi stornyder dem et par gange om ugen, hvor pigerne er på græs og moren nyder udsigten i mens.IMG_2104Det er balsam for sjælen. Vitaminer for øjnene.

Og afgjort den mest afstressende fritidsaktivitet, vi har fundet, so far i en hektisk Ørkenstat.IMG_2115Så må vi kigge lidt på dét der globale opvarmningsproblem en anden dag, tænker jeg.

Det er bare som om Nord- og Sydpolen er så forfærdelig langt væk herfra – så hvad er det lige, Dubai skal gøre ved det?

Jeg mener – vi har jo sørget pænt for at de indlogerede pingviner holdes forsvarligt nedkølede inde i Ski Dubai…

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tests af børn. Børnetests. Testede børn.