School's Out!

Hvad laver man om sommeren i Dubai?

Tja – hvad fanden laver vi egentlig?

Uendeligt lidt, hvis jeg skal være helt ærlig.

Går rundt som løver i et bur, synes jeg.

Selv Bob-katten mener, at det er for varmt udenfor. Og han er endda en vaskeægte ørken-gadekat, der burde kunne holde til lidt af hvert.Aktiviteter i sommervarmen 2Hvis man blot var 2 voksne, ville ørkenens sommerhede(-slag) ikke fylde så meget i hverdagen.

Så ville vi gå i air-conditioneret fitnesscenter et par gange om ugen, spille en enkelt runde golf lige ved solopgang, få os en seriøs omgang retail-therapy (der er jo Ramadan-priser) og hurtigst muligt finde et par vandingshuller til kombineret nedkøling af krop og sjæl…..det lyder nærmest tillokkende…..

Men sådan fungerer tingene bare ikke med 2 små børn i huset.

De bliver hyper af at være indendøre konstant.IMG_0601De 2 madammer er den primære årsag til at vi skynder os til Danmark for at tilbringe hele sommerferien dér – uanset hvor ustadig den danske sommer måtte være.

For os er regn, blæst og skyer på himlen pludselig meget eksotisk.

For os er gummistøvler, vandpytter og slimede snegle i skovbunden virkelig noget at se frem til.

For os er der kæmpe wauw-effekt i at være med til at hive nye kartofler op af jorden sammen med Mormor; i at finde hindbær i Moster Mettes krat og i at gnaske selvplukkede agurker i Onkel JE’s drivhus.

For os er sommerferie i Danmark lig med længe-ventet familietid.

Endelig ser vi bedsteforældre, fætre, kusiner, onkler, tanter, mostre, søskende og venner igen.

For os er det de nære relationer og de simple glæder, vi forbinder med sommer i Danmark.

Det er legeplads og soft-ice.

Ærter i bælg og nye jordbær.

Hybenrosenblade på strå og uendeligheds-samtaler med dem, vi holder af.

Og indtil vi rammer dansk jord, må de to ude-elskende børn nøjes med svømmeture i pool’en, som vitterlig er det eneste sted, man kan opholde sig uden at blive friteret i egen svedproduktion.IMG_0597IMG_0599Det er nu heller ikke så ringe endda. 28 grader varmt vand i 38 graders varme – vi klager ikke!IMG_0600Og vi forsøger at være opfindsomme med indendørs aktiviteter.

Der bliver spillet en del kort- og brætspil.IMG_0569Der er ret så ofte hjemme-bio for vennerne med popcorn og film.Aktiviteter i sommervarmenCille lærer at spille videospil.Aktiviteter i sommervarmen 3Mille leger med klistret skum og modellérvoks i ét væk.Aktiviteter i sommervarmen 4Og vi fylder Ramadan-køleskabe med snacks, frugt og drikkevarer til gartnere og andet godtfolk.IMG_0573Før vi igen-igen – for 117. gang –  vender svedende retur til krea-værkstedet.Aktiviteter i sommervarmen 1Der er bare begrænsede muligheder, når det er sommer i Dubai.

Og hjemmets fire vægge kommer unægteligt til at føles snærende efter et par måneder.

Men så hopper vi lidt i sengene og står på hovedet i sofaen, indtil en eller anden får en albue i maven eller et knæ i panden og synes at alting er møg-uretfærdigt.

Og så inviterer vi venner over til kaffe og leg eller tager ud på besøg.

Følelsen af indelukkethed er en uundgåelig del af livet i en Ørkenstat, men den varer trods alt kun et par måneder.

Resten af året er her det skønneste klima.

I år har vi endda haft langt køligere vejr end de to andre somre, vi hidtil har op- og overlevet i Dubai.

Mange hilsner fra Mor i Udlandet

6 kommentarer

  • Sanne

    Hej,
    Dejlig blog du har 🙂
    Vi var i Dubai i maj, ifbm min mands forretninger. Vi overvejer at tage afsted til sommer i pigernes sommerferie . Kan dog ikke gøre op med mig selv om det er for varmt ? Da vi var der i maj toppede vi en dag med 45-47 grader 😳 Men vi overlevede …. Hvad tænker du? De er 9 og 3,5 år på det tidpunkt .
    Bedste hilsner
    Sanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Moriudlandet

      Hej Sanne,
      Tak for de pæne ord 😀
      I kan sagtens tage på sommerferie her i Dubai med jeres børn. Det er megavarmt, men du har jo allerede fornemmet det der i maj. Der kan være dage, der er en smule varmere end der i maj – og der kan være dage med værre luftfugtighed end andre. Men som du også oplevede i maj, så opholder man sig bare i poolen og nyder de indendørs glæder, når det ikke er tid til at bade. Der er virkelig value for money, når man rejser herned om sommeren, hvor alle andre rejser den modsatte vej. Brug lidt tid hjemme fra på at søge på indendørs aktiviteter, som jeres børn vil kunne lide – der er så mange dejlige aktivitetscentre osv. til børn i jeres alder, ikke kun shopping og restauranter.
      Mvh. Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

    Sh****t, mand, det var da godt nok dyrt! Og hvis de så ikke engang synes at det er særlig sjovt…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Moriudlandet

      Det er hundedyrt! Og jo – de synes det er meget sjovt, men har også prøvet det så mange gange, at det ikke ligefrem er en wauw-må-vi-virkelig-dét-oplevelse…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

    Er der ikke legepladser indendørs, fx i noget mall eller noget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Moriudlandet

      Jo, Therese – der er masser af indendørs legelande og den slags i samtlige malls. Men pigerne gider det ikke ret længe ad gangen – og så koster stederne cirka 100 kr. i timen pr. barn…så deeeeet…kan hurtigt blive pebret 😀
      KH. Tine

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

School's Out!