Dress-code i Dubai

Kunstneren

Klokken er halv fem lørdag eftermiddag. Termometret viser 42 grader og jeg trasker langsomt hen imod Cille’s skole, mens jeg misser mod solen.

IMG_7513Jeg kigger mig omkring.

Med blandede følelser.

IMG_7514Der er vemod over, at det snart er slut. Både med skoleåret og med denne skole helt generelt.

Halvandet år er forsvundet med lynets hast.IMG_7515Jeg får stik af dårlig samvittighed – for Cille er jo oprigtigt glad for sin klasse og for Miss Greenwood.

Og til september skal hun for 3. gang starte i en ny skole.

Den Lille-Store Skolepige på knapt 6 år ved om nogen, hvad det vil sige at være ny i klassen.IMG_7517Det her vil være én af de ting, hun senere i livet med rette vil kunne spørge os – hendes tossede forældre – om:

Hvad tænkte I egentlig på?

Gav det mening i jeres hoveder?

Og vi vil være nødt til at svare både ja og nej.

Det giver mening, fordi vi ikke bryder os om skolens ledelse og deres måde at ‘samarbejde’ med forældrene på om de yngste elever.

Det giver også mening, at Cille begynder at få undervisning i dansk på den nye skole, så hun følger sine jævnaldrende i Danmark rent dansk-fagligt.

Og selvom det da er rart, at hun går på en fagligt-velfunderet skole, så giver det mening, at finde et sted, hvor forventningerne (læs: kravene) til lektier og repetition er en smule mindre i fokus.IMG_7516Det giver ikke så meget mening, når man tænker på, hvor uendeligt søde kammerater, hun har i sin klasse.

Men dem kan man jo sagtens se i fritiden, selvom man ikke går på samme skole?

Jeg bliver afbrudt i min tankerække af en glad pige, der stikker hovedet ud af kunst-lokalets dør:

IMG_7518“Hej Mummy, we are right in the middle of our Claude Monet impressions. Come, let me show you”.

Cille går til “Art Appreciation” hver lørdag eftermiddag hos den sødeste kunstlærer, som introducerer børnene til forskellige kunstmalere, strømninger og teknikker.

“We didn’t get so far today, I still need to blend in my yellow and red a lot”, siger hun og hopper op på stolen.IMG_7519Cille elsker det her frirum, når først hun er skubbet ud af døren om lørdagen.

Her får hun en introduktion til maleteknikker, som jeg ikke ville kunne give hende – og hun får masser af inspiration til at tegne og male videre derhjemme.IMG_7521Her sidder hun ved siden af sin Mona Lisa (i en Andy Warhol/Pop-Art-fortolkning) og forklarer mig om kontrasterende farver. Billedet er først færdigt næste gang, når hun har brugt en sort farve til at lave omridset med.

“Let’s go Mummy. I’ll tell you about the time when Claude Monet didn’t feel like painting anymore. So he left all his brushes and all his colours at home and went to?I think it was?.America on a long holiday. But then he saw the lovely sunset onboard a boat one afternoon and then he felt like painting again”.

Cille trisser hen ad den stille gang, mens hun betragter de ældre elevers værker og gestikulerer ivrigt, mens hun forklarer om Monet’s kunstneriske krise.

“Cille, what would you like to do, when you grow up?”, spørger jeg grinende.

“I want to be an artist, Mummy”, svarer hun med største selvfølgelighed.IMG_7522

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dress-code i Dubai