Miss Kanchan

Status på Uge 1 i Det Nye Liv

Den første uge som ude-arbejdende Mummy er ovre.

Pist forsvundet med lynets hast.

Og jeg kan mærke, at jeg kommer til at værdsætte konceptet weekend på en anden måde, end jeg har gjort de seneste 3 år som hjemme-arbejdende.

Jeg har nydt hver time tilbragt i selskab med Ananas-Mennesket og hendes 7. og 8. klasser i engelskundervisningen.

IMG_4032

Torsdag fik jeg også afprøvet 1:1-undervisning med 2 unge mænd i 12. klasse, som går på skolens Sports College. De er superdygtige til henholdsvis fodbold og kampsport, men har begge behov for at booste deres engelskfærdigheder, således at de bedre kan følge med i den faglige del af undervisningen.

De skulle begge have lektiehjælp i anatomi og jeg kæmpede lidt med mit ordforråd inden for skelettets opbygning og de specifikke knoglers latinske navne, men vi fik da lavet lektierne, så godt som vi overhovedet kunne – og det må vel være målet.

Jeg satser selvfølgelig på at lærerne vil opleve fremgang hos d’herrer i kommende uger – og at jeg på et tidspunkt får positivt feedback fra Sports College-lederen.

Men jeg er ikke den eneste, der har haft en dejlig skoleuge.

Cille kom pavestolt hjem torsdag med en “Star of the Week Award”, som hun modtog til skolens torsdags-fællessamling. Hun fik anerkendelse for at have lært at holde korrekt mellemrum (afstand) i mellem sine ord, når hun skriver.

Her er et billede fra den lille ceremoni, som skolen har taget under fællessamlingen.

IMG_4090

Hele næste uge får Cille lov til at gå forrest i sin klasserække, da den ære tilfalder “Star of the Week”-eleven. Det passer trunten mægtigt – og hun kan næsten ikke vente til det bliver søndag og skoledag igen.

IMG_4052

For tiden foretrækker Den Lille-Store Skolepige at kommunikere med mig på skrift.

Og jeg har svært ved at holde masken, da det på samme tid er sødt og lidt komisk, at hun ikke bare taler direkte til mig.

Pludselig sidder hun i et hjørne og koncentrerer sig om at skrive et brev til mig. Og et øjeblik efter bliver jeg så præsenteret for budskabet.

xx

Hi Mum, I love you, I hope you had a happy day!!!! Cecilie

xx

Mum, I am really sorry absolutely, and can you believe me, please. Cecilie

xx

Mum, please play with me. Cecilie

xx

Dad, poo, poo, poo. Det frækkeste ord, Cille overhovedet kan komme i tanke om!

Der bliver også arbejdet meget med former, størrelser og antal for tiden.

Det er som om hun underviser sig selv efter skoletid, og hun er i sin helt egen verden med tingene.

IMG_4056Onsdag aften havde vi desværre en pludseligt opstået krise med silende, tropisk regnvejr i hele køkkenet, hvor et vandrør var sprunget læk.

Jeg nåede aldrig at tage billeder af galehuset med det indendørs regnvejr, fordi vi løb befippede rundt og gættede på hvor i hede, hule helvede, vi skulle lukke for vandet til ejendommen!

Men jeg tog et billede efter vi havde lukket for vandet, hvor der blot var en stråle tilbage og en fin revne i loftet til minde om festlighederne.

IMG_4058

Det er ufatteligt, hvor mange gange, vi allerede har haft lækkende air-condition og nu også et vandrør.

Vi har tilkaldt VVS-assistance 6-7 gange på et halvt år, hvor der har været vand fra loft og/eller vandtanken i haven, der springer læk og oversvømmer det hele.

IMG_4057

Enten er huset det mest uvedligeholdte i hele “The Lakes” – eller også er der tale om generelle problemer med byggeriet hernede.

Synderen

Synderen

Ihvertfald er huset bygget i en bizar blanding af armeret beton og pap.

Da vi har gjort rent og moppet hundredevis af liter vand op fra gulvene sammen med Thushara henover midnat, sætter vi os stille ned og kigger trætte rundt på vandets hærgen og bunkerne i køkkenet.

Og så minder vi os selv om, at det nok ikke lige bliver hér, vi vælger at købe mursten – for de er godt nok sat skidt sammen!

Vi bliver også ret hurtigt enige om at være taknemmelige over, at vi ikke lå og sov, da det skete – for så havde hele underetagen stået under vand næste morgen. 

Så da det endelig bliver torsdag, smutter vi på den lokale pub med Hr. og Fru F til det, der føles som meget velfortjent cider og ren hygge.

IMG_4073

Weekenden står i det lille firkløvers tegn. Vi tager i Za’beel Park til Ripe Market, fordi det var et stort hit i sidste weekend.

IMG_4074

IMG_4075

Vi breder picnic-tæppet ud og spiser nybagte stenovnspizzaer til frokost.

IMG_4078

IMG_4079

Farmanden går på smugkiggeri i boderne og kommer luskende retur med friskpresset limonade og noget, der tilnærmelsesvis kan gå for at være en posh-romkugle!

IMG_4081

IMG_4082

Lørdag morgen spiser Cille chokoladekage til morgenmad og drikker babyccino til. For man lever jo kun én gang.

Mille vold-æder sin egen morgenmad, store dele af min morgenmad og afslutter med at drikke sin Fars cappuccino.

IMG_4084Bagefter trisser vi i Harvey Nichols og kigger på make-up, parfumer og cremer.

Pigerne har vist været under for stor indflydelse af undertegnede, for de vandrer begejstrede rundt præcist som deres Mor – og piller ved krukkerne, snuser til flakonerne og udpeger yndlingsfarver langs rækkerne af neglelakker og læbestifter.

Et øjeblik senere bliver de shanghai’et af Clinique-damen, som gladeligt afprøver de nyeste læbeprodukter på de to trunter.

IMG_4086

IMG_4087Sikke en dejlig weekend og skøn afslutning på en uge, der har været præget af travlhed og uønsket vandleg.

4 kommentarer

 • Sussie

  ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Tine.
  Nu har jeg efterhånden læst med her hos dig i et godt stykke tid og jeg bliver altid så glad når jeg kan se du har lagt et nyt indlæg op! Jeg nyder utroligt meget at følge med i jeres liv og hverdag, drømmer selv om engang at kunne komme til at bo i udlandet.
  Du har simpelthen de herligste børn, og jeg sidder tit og småklukker over deres nye ideer og færdigheder.
  Kærlig Hilsen Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mette,

   Tusind tak for de pæne ord! Hvor bliver jeg dog glad!

   Der ligger så mange spændende, udfordrende, sjove og anstrengende oplevelser og venter på dig i et andet og nyt liv uden for Danmark – og jeg kan da kun anbefale det, ellers ville jeg vel også være lidt utaknemmelig 🙂

   Men der skal være “det rette tidspunkt” – det rette job, det rette sted, den rette mulighed. Økonomien skal hænge sammen og fornuften skal tages i brug i forhold til om du tror, at du vil blive oprigtig glad i det nye samfund.

   Du er altid velkommen til at skrive til mig, hvis du har tanker og spørgsmål om det at bo og leve i udlandet.

   Mange hilsner,
   Tine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Miss Kanchan