Wi-Fi Detox

Cecilie e yem

Vi siger farvel til Farmor, Farfar og Familien Ske.

Og så krydser vi smukke Odsherred ad snørklede landeveje igennem Jyderup og hvad-ved-jeg til vi rammer motorvejen ved Slagelse.

Mille sover lur og Cille har stillet ind på uendeligt. Jeg trykker pedalen i bund i den lejede Volkswagen Up og nyder turen igennem (motorvejs)landskabet.

Vi når til Kolding, før pigerne trænger til at strække benene. Jeg forsøger at introducere dem til (chokerende dyr) dansk cacaomælk, når det er bedst. Desværre uden at spore den store begejstring hos døtrene. Hvad fanden er der i vejen med dem?

photo 2-7

Efter endnu en times kørsel lander vi hos Mormor.

Og Cille har brugt køreturen til at lægge en snedig master-plan for, hvorledes hun skal få Mormors bortløbne (møg)kat til at komme hjem igen.

Hun træder lige ind over dørtærsklen – og så kan det kun gå for langsomt med at gøre klar. For Cille elsker dyr og synes, at det er ærgerligt, at Mormor ikke har en kat længere.

Hun laver et lille banner med sin første sætning skrevet på dansk:

Cecilie e yem (Cecilie er hjemme).

photo 1-7

Og så laver hun en skål havregryn med CocoPops og mælk som lokkemad. Dertil lægges en ukrudtsblomst og en lille udklippet kat.

Dén blanding MÅ da få enhver bortløben kat til at komme hjem igen?

Efter en dejlig aften i Mormors have, er vi friske og klar til en dag med Familien V, der er på sommerferie i Nymindegab.

photo 2 photo 1Min veninde, Fru V, er den smukkeste kvinde, jeg kender.

Både indvendigt og udvendigt.

Og jeg har været heldig at dele de store ting i livet med hende igennem næsten 20 år.

Det var egentlig en ganske enkel historie om 2 uprøvede, kække ungmøer, som fandt hinanden og fjollede i Canada. Herefter skiltes vores veje i en del år på grund af studier og udlandsliv. Men uanset afstanden, så har vi delt livets glæder og sorger igennem årene. Helst med kaffe i kruset og kage i munden.

Og nu med mænd.

Og børn.

Jeg elsker den historik, som vi har sammen efter så mange års venskab. Der skal ikke mange ord til, før vi forstår hvad den anden refererer til. Nogle gange blot et blik.

photo 2-2

Fru V fik sit første barn længe før, jeg overhovedet vidste, at jeg kunne tænke mig at få et barn. Hendes næste barn var netop begyndt sin udviklingsrejse i maven, da hun festede igennem til vores bryllupsfest. Det blev der en smuk forårsbaby ud af – og jeg nedkom med vores sensommerbaby samme år.

De 2 piger gennemgik babystadiet sammen i Danmark – og nu hvor vi er immigreret, så nyder de 2 piger hinandens selskab alt for sjældent.

photo 5-1

photo 1-1photo 2-1

Og siden Lille My er kommet til, leger de 4 børn på kryds og tværs. Både den ældste og den yngste arving i Familien V er enormt omsorgsfulde over for vores mindste i fællesskabet.

photo 3-2

photo 4-2

photo 4-1

Efter badeland, hoppeland og legeplads, sætter vi kursen mod Bork Havn, hvor vi spiser store is og glor på et stort set nedlagt havneområde.

Tingene dør stille ud her i mit gamle Vestjylland, synes jeg.

photo 5-3

Men børnene er da ligeglade med indtruffet butiksdød og manglende turister. De gynger i åleruse og nyder solen.

Næste gang ses vi i Dubai, Familien V!

2 kommentarer

  • Jane Poulsen

    Og jeg, der troede, at titlen var en eller anden hebraisk sætning!? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • He he! Det lyder nærmest også hebræisk. Men “den dansken sproch” er jo lidt “en svær en”!!! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wi-Fi Detox