Første skoledag i Dubai - og måske har vi et hus!

Husleje(rne)

Martin kom hjem igår med en underskrevet lejekontrakt, en husnøgle og en letvægts-tegnebog, der var blevet befriet for tyngden af et helt års husleje.

Det er en KÆMPE lettelse at have taget beslutningen om at det er dét her hus.

Slut.

Punktum.

Maeen 5, Villa 145, The Lakes - vores kommende hjem!

Maeen 5, Villa 145, The Lakes – vores kommende hjem!

Ikke flere omgange i bokseringen med en ejendomsmægler, der lige har et andet hus, vi skal se. Og ikke flere sene eftermiddage med uopfordret “snushaneri” i ulåste, fremmede huse, som gør pigerne forvirrede og frustrerede.

I morges vågner den lille-store Skolepige tidligt og kryber op i vores seng. Hun varmer små, morgenkolde børnefødder op ad mine bløde Mummy-lår. Og hun tillader mig at ae og nusse hende et øjeblik.

Den slags stunder er sjældne med virkelighedens Pippi. Hun er meget selvstændig og ikke særlig opsat på fysisk nærhed med sin gamle Mor. Den slags har hun for travlt til.

“I like going to Daffodils Class, Mummy”, siger hun til mig i bilen på vej til skole. Hendes lille ansigt lyser op og hestehalen hopper begejstret med.

daffodil_stock_by_pomprint-d4tvkqn

Det er en dejlig kommentar, som bekræfter min mavefornemmelse – og som selvfølgelig er endnu mere værdifuld, fordi den kommer uopfordret fra barnet.

Efter at have afleveret en glad Cille, promenerer jeg i “The Greens” med Mille i klapvognen.

photo 5-1

Kl. 8.00 om morgenen er her lige lidt over 30 grader. Så alle Yummy Mummies, maids med babyer i kareter, hundeluftere og joggere er i fuld gang med at nyde udendørslivet, før det bliver for varmt. For det gør det faktisk ret hurtigt.

Blomsterbed i en ørken

Blomsterbed i en ørken

Havemand, der bærer beskårne palmeblade væk

Havemand, der bærer beskårne palmeblade væk

photo 3

Bagefter tager Lille My og jeg forbi huset for at se nærmere på fejl og mangler. Og for at fornemme boligens generelle stand i ubarmhjertigt dagslys. Der er en del småting, som skal rettes og udbedres, så jeg ringer til udlejeren for at aftale nærmere.

Før vi flytter ind, skal der helt sikkert foretages en om-maling. For det såkaldt “nymalede” hus har vægge, der ser ud som om de lider af en grim hudsygdom. De har pletter, knopper, skrammer og revner.

Herudover er “hvide vægge” i Dubai lig med en ubestemmelig gullig-sandfarvet farve, der mest af alt giver et “snusket-snavset” indtryk.

Jeg tager ikke billeder af væggene til bloggen. Det er simpelthen for deprimerende.

I må se nærmere på husets indre, når der er bare en smule pænere. ((Læs: Jeg er død-forfængelig på alle områder, og vil insistere på at pudse facaden før et husfoto-shoot)).

photo 2

Jeg tager mål til hårde hvidevarer. Bander over at jeg ikke kan gennemskue, om der er kraftstik til elovn – eller om jeg skal til at leve med en gasovn? Gasblus er gode, men en gasovn alligevel?

I Dubai er der stort set aldrig hårde hvidevarer (eller gardiner, for den sags skyld) til stede i en bolig, så det er en ekstra udgift, der skal medtænkes i budgettet.

Forhåbentlig får jeg besøg af gardinmand og malerfirma i morgen, så vi kan få arbejdet bestilt og komme et skridt videre imod et beboeligt hjem.

Og imens Mor er optaget af et målebånd og en huskeseddel, fodrer Lille My myrerne i køkkenets underskab med en gulerodsstump.

Hun ler højt og råber “looky, Mummy, looky, carrot little bee”.

Ant-individual-

Det minder mig om, at jeg skal have bestilt skadedyrsbekæmpelsen til at ryge livet ud af alle krible-krable-væsner, før vi flytter ind.

Her til aften muntrer immigranterne sig med at finde hoved og hale i vand- og el-registrering for ejendommen og ansøgning om indflytningstilladelse fra The Lakes’ administration.

Der er et fornøjeligt virvar af online formularer, krav om lejekontrakt og kopier af pas, visum, opholdstilladelse og ID-kort med videre, som Dubai’s myndigheder skal have i den ene eller den anden sammenhæng.

Det undrer mig ikke, hvis der dukker et krav op om røntgenbillede af tandsættet og skelettet samt irisscanning af øjnene, før de giver os chancen for at indtage en villa i “The Lakes”.

photo 3-1

Martins kollegaer grinede højt, da han idag stolt proklamerede, at nøglerne nu var “i hus”. Og så advarede de ham venligt om, at husjagten var den lette del. Nu kommer den besværlige del, som er at få alle papirer godkendt og ordnet, så vi kan flytte ind som de retmæssige lejere af villa 145 i Maeen 5.

photo 4-1

Nuvel – det er alt sammen en del af oplevelsen. Alt sammen en del af morskaben.

Og en ganske god anledning til at trøstespise libanesisk fastfood, tænker jeg?

Altid en årsag til at trøstespise libanesisk fastfood. Her: Shish Taouk

Shish Taouk

Hummus og Fattoush Salat - med samme omgang grillet kylling og arabisk brød. UHM!

Hummus og Fattoush Salat – med samme omgang grillet kylling som ovenfor 

8 kommentarer

  • Tillykke med det nye hus. Hvor skønt at det endelig er på plads og i kan få lidt ro…altså når der er malet, ordnet gardiner, kommet hvidevarer, kommet møbler, blevet indrettet og og og. Åh ja, det tager søreme sin tid alt sammen.

    Og du har ret. Jeg tror at i har snuppet alle de gode håndværkere til jeres sandkasse 🙂

    Vi bor ret okay når det skal være. Men jeg har også højt på listen at mit hjem er min base og især her hvor livet lidt er som at sidde i et guldbur…desværre.

    Jeg er misundelig på jeres fastfood, libanesisk er top 3 over favorit køkkener. Suk…

    Vi kommer iøvrigt til Dubai 9-12 juli. Det er lige et stop inden jeg og barnet tager videre til Dk.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa!
      Ih, det med at komme på plads tager godt nok tid! I dag ankommer skibet med vores container ombord. Og jeg er i fuld sving med at engagere håndværkere osv. til vedligeholdelses- og reparationsjobs. Der er nok at tage sig til som hjemmegående husmor 🙂
      Guldbur…det kunne jeg (fordomsfuldt) godt forestille mig, at det må føles som om – ihvertfald engang imellem. Det er altid svært, når der er voldsomme forskelle mellem rig og fattig – ihvertfald når man er opvokset i et meget “lige” samfund, tænker jeg?
      Det ville ellers være skægt at møde dig her i Dubai, men vi er rejst til Danmark på sommerferie et par dage før du ankommer til Dubai! Øv! Er du klar over at det er Ramadan på dét tidspunkt? Bare lige for god ordens skyld 🙂
      Jeg skal tænke på dig, når jeg bestiller libanesisk fastfood i aften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fedt at i er kommet så langt efterhånden 🙂 Pyh der er meget at se til. Kender det jo godt selv.

      Det er meget specielt her i Dhaka og jeg er ikke videre imponeret eller specielt glad for det. Men thats life, det er en periode…forhåbentlig. Jeg drømmer mig væk i hverdagen du ved 😉 Nu går turen til Bali på fredag med Louise fra Aussie som du jo også kender. Det hjælper lidt på det hele.

      Ja det er også Ramadan her, men det er okay. Så har vi det meste for os selv hihi. Vi er også kun 3 dage i Dubai inden turen går videre til 14 dage i Dk.

      Håber at det var god mad 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ihhh, nu sidder du og Louise på Bali og nyder LIVET. Naturligvis! Håber I begge får et tiltrængt “afbræk” fra hverdagen med de udfordringer, som den byder på 🙂
      Så drømmer jeg mig væk til Bali imens…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte Ditlevsen

    Godt Mille kan huske dig på de små og vigtige ting der skal gøres

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Fra på torsdag er det slut med at fodre myrer! Dejligt! Der bliver huset “gasses” og “sprayet” med noget værre stads.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sussie
    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første skoledag i Dubai - og måske har vi et hus!