Nr. 2 er som bekendt den første taber

Det' okay. Det' helt okay.

Sådan lyder mit indre mantra, siden Farmanden rejste i lørdags.

Jeg tror at det er min hjernes måde at opnå selv-beroligelse på.

En måde, hvorpå jeg kan ae forsigtigt henover de flossede nerver, uden at det stikker og svier alt for meget. Som en lille kat, der slikker sine sår efter nærkamp med naboens alt for store, vilde hankat.

Eller også er det bare en måde at lade stå til på?

Der er minus på den mentale overskudskonto, selvom vi lige har rundet den 1. i måneden. Og jeg bliver nødt til at acceptere det, rejse mig og samle småmønterne op.

foto

Det hjælper selvfølgelig heller ikke på tingenes tilstand, at jeg på 2. måned lider af stress-flu-enza og efterhånden har opbygget et lidt for kærligt forhold til smertestillende piller.

Cille har en legeaftale lørdag for at aflede opmærksomheden lidt. Pigerne leger ude med kridt i vandpytter, efterfulgt af kast med isterninger. Spørg mig ikke lige hvad det handler om, men de er dybt koncentrerede.

Søndag tager vi hen på en stor legeplads. Foråret titter frem herovre og lover bedre tider. Pigerne nyder solskinnet og til trods for en del mentale nedsmeltninger (læs: ucharmerende vrælen) fra Cille’s side, så går det faktisk okay. Det’ går helt okay.

Der er ingen tvivl om at begge piger savner deres Far. Mille spørger, hvor Daddy er henne om morgenen, når hun kommer trippende hen til hans side af sengen, som nu er tom. Og Cille siger flere gange dagligt: “I wish we were in Dubai now, too, Mummy”. Hendes ansigt bærer præg af savn og tristesse, når hun siger det. En smule af verdens alvor er gået op for hende, er jeg bange for.

Vi skyper med Martin et par gange om dagen. Det fungerer godt for pigerne, der kan vise ham hvad de laver her og nu.

Og det hjælper på mit humør. Det er dejligt at se de nye omgivelser, som han befinder sig i. Hans hjørnekontor ser pænt, lyst og moderne ud. Mere “posh” end Damco UK, kan man vist roligt sige uden at overdrive. Han har fået sin egen sekretær også, der trisser rundt og servicerer.

Firmaet dernede er i fuld sving med at skaffe ham Residence Visa og Emirates ID Card. Herefter kan han komme i gang med at oprette bankkonto og få hul på det nye liv.

I dag har Lille My og jeg haft Pippi Langstrømpe med i tasken på inspirations-shoppe-tur.

foto 5

På torsdag skal Cille nemlig være udklædt som hovedpersonen i sin yndlingsbog. Det er “World Book Day” og det skal fejres i skolen. Moren har egenrådigt valgt, at hun skal være Pippi.

Lidt fordi hun er en virkelighedens Pippi. Men mest fordi der er no chance in hell at jeg kan forvandle hende til en af personerne fra Jakob Martin Strid’s “Den utrolige historie om den kæmpestore pære”! (Ja, vi læser kun godnathistorier på dansk – det må være en del af hendes danske dannelsesrejse, synes jeg).

I butikkens udstillingsvindue faldt jeg i staver over printet på puden – jeg kan ret godt lide tanken:

“Friends are the family we find along the way”

foto 4

7 kommentarer

  • Det der lyder temmelig bekendt, synes jeg!!
    Der er lys, sol, sommer og mere energi derude et sted. Bare vent og se.
    Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jaaaaa…du kan tro at vi glæder os til solen og sommerfølelsen.
      Tak for snakken over skype. Så hyggeligt. Kram.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • MoriDk

    Åh hvor jeg kan genkende pigernes reaktion på savnet af daddy. Her er far også gået fra at være nærværende både mentalt og fysisk til at være nærværende knap 24 timer i løbet af ugen.
    Ens eget savn er tungt at bære men børnenes savn er ubeskriveligt..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det lyder godt nok hårdt, når jeres Far-mand er væk så meget! Godt, at du er hjemmegående, har tid til børnene og kan holde familien samlet. Det er jo vanvittig vigtigt. Det er også pigerne, der er vores helt store hjerte-smerte i det her rejse-flytte-liv. Hvis bare det havde været 2 voksne, så havde det været easy-peasy. Håber at du har fået hverdagen til at fungere godt som “alene-mor”. Her øver jeg mig på 4. døgn 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • MosterM

    Det er altsammen helt okay – og det bliver endnu mere okay om mindre end en måned 🙂
    Pøj pøj med Pippi-udklædningsjagten.

    Vi ses om lidt 🙂
    Kys MosterM

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pippi er klar til torsdag, Moster M!
      Det bliver ikke lige med perfekt imiteret forklædekjole og galocher, men jeg giver Cille dukken med, så de voksne kan få en fornemmelse af hvem personen er og hvordan hun ser ud. Det er nok de færreste af dem, der har hørt om Pippi. Skandinavisk børnelitteratur er ikke ligefrem på alle hylderne herovre i boghandlen…underligt nok 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • sussie

    ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nr. 2 er som bekendt den første taber