Jesus og den engelske kort-besættelse

På jagt efter romantik i ægteskabet

Jeg har været ude til “wine & nibbles” med veninderne de sidste par aftener. Så hyggeligt.

redwine

Og Martin har spillet rollen som græsenkemand til perfektion: Med computer på skødet og Sky Sport på fjernsynet, to baby-alarmer med snorkefrøkener på høj volumen stående på sofabordet – og et nusset køkken med krummer under spisebordet og snavset service efterladt ved siden af opvaskemaskinen.

Jeg har helt klart fået sovet for lidt, så i dag er én af de dage, hvor kaffekruset ikke rigtig kan blive stort nok. Det regner og selvom jeg gjorde et hæderligt forsøg på at få mere energi af en tur i fitnesscentret her til morgen, så har jeg mest af alt lyst til at lægge mig på sofaen og gemme mig for omverdenen.

foto

På forunderlig vis skal der ikke andet til end et par aftener væk fra Martin, før jeg savner ham lidt. Efter 12 ½ år som kærester virker det måske en smule fjollet, men vi er bare vant til at være sammen ligeså snart, han har fri fra arbejde.

For når man bor langt væk fra familien og den etablerede vennekreds, så bliver den lille kernefamilie pludselig ens “et og alt”. Der er ikke længere de sædvanlige tøseaftener, parmiddage, familiefødselsdage, madklubber, caféture med kollegaer og golfturneringer med herreklubben til at optage store dele af ens fritid.

Det kræver benhårdt arbejde at opbygge nye, tætte venskaber, når man er blevet voksen. For slet ikke at tale om at få skabt en hel ny omgangskreds. Det virker uoverskueligt for introverte mennesker som Martin og jeg.

Om det var regnvejret eller min træthed, der gjorde udfaldet, står hen i det uvisse – men jeg fik ihvertfald motiveret mig selv til at købe indisk take-away i Marks & Spencer Simply Food, da Lille My og jeg handlede til weekenden. Vi skal da have en date-night-at-home i aften!

Menuen står på butter chicken, chicken tikka masala, pilau-ris, naan-brød, pakora, samosa og bhaji – skyllet ned med perlende cider. Alt sammen klaret ved at tænde ovnen på 200 grader og iføre sig en grillhandske og et stort smil.

Vi bor så langt ude på landet, at de lokale indiske restauranter ikke bringer mad ud til os. Og det er træls – sagt på godt vestjysk. Så når der lynhurtigt skal laves en date-night, leder jeg i M&S’ køledisk, der bugner af ganske hæderlig “take-out”.

I Danmark ville Farmor, Farfar eller Faster have stillet velvilligt op som babysittere, men den mulighed har vi forpasset ved at flytte for langt væk. Og selvom vi har en rigtig sød babysitter herovre, så bliver det ofte lidt omstændeligt (ihvertfald aldrig spontant), når vi gerne vil ud af huset.

Derfor ender det oftest med date-aftener herhjemme, når pigerne er lagt i seng.

Og den løsning er faktisk en 100% gennemført kulturel assimilation fra den lille immigrantfamilies side:

I England giver man nemlig børnene “tea” ved 17-tiden (her i betydningen ‘aftensmad for børn’ – ikke bogstaveligt forstået som ‘eftermiddags-snacks-og-te’). Og når så poderne sover sødt ved 19-tiden, laver de voksne noget andet til deres egen aftensmad. 

Så der findes altså børne-aftensmad og voksen-aftensmad!

Børneaftensmad er spaghetti bolognese, ris med kylling, bagte kartofler med baked beans og revet ost eller fiskepinde og ærter.

4153713-hot-and-crispy-baked-potato-stuffed-with-baked-beans-and-cheddar-cheese

9319633-a-childs-portion-of-fish-fingers-chips-and-peas-isolated-against-whiteVoksenaftensmad er eksempelvis steak med pommes frites eller færdigretter a la dem, vi skal have i aften.

flank-steak-fries

Personligt er jeg ikke tilhænger af at opdele aftensmåltiderne på denne her måde – hvis det vel at mærke foregår hver eneste aften (og det gør det hos de fleste englændere).

Vi vil begge gerne videreføre det klassiske, danske aftenmåltid, hvor man sidder sammen og spiser det samme. Hvor man mødes og taler om dagens oplevelser – og hvor der er et fællesskab omkring maden og måltidet. Derfor kommer Martin aldrig senere hjem end kl. 18, så vi kan spise og efterfølgende putte pigerne sammen.

Men engang i mellem – når man er på jagt efter romantik i det der ‘ægte’ skab – så sker der vel ikke noget ved at give pigerne “tea” efter engelsk forbillede?

I aften har jeg ihvertfald tænkt mig at trunterne skal sove, mens vi kigger nærmere på ægteskabshyldernes indhold henover curry og cider.

Rigtig god weekend!

foto 3-2

9 kommentarer

 • Kender det godt at man efter arbejde bare vil være sammen med familien. Asap. Men det er da godt at du også får plejet dine venskaber, ville ønske jeg var bedre til det. Heldigvis har veninderne det jo tit på samme måde. PS: Heldige dig har en M&S! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja – familielivet prioriteres altid først, ikke? Venskaber og alt andet kommer i anden, tredje og fjerde række – og det er egentlig også okay. Alle de veninder, der har børn selv, ved ihvertfald godt hvorfor 🙂

   Marks and Spencer Simply Food har altså nogle rigtig lækre, sunde ting. Vores indiske fredags-take-out var krydret og smagfuld! Faktisk kunne man overhovedet ikke smage at det kom fra et supermarked og ikke fra en inder-biks 🙂 Jeg køber også ofte deres færdiglavede salater, bønne-linse-retter og så er deres hummus to-die-for!!!

   Knus til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ahh jeg husker godt deres hummus, yummy! Men jeg husker endnu bedre deres double chocolate muffins og white chocolate cookies… jeg tror jeg skal en tur til uk snart… Knus tilbage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Double chocolate muffins bliver slået af en ny variant: Chococcino-muffins! Ohhhh – chokolade- og vanillemuffin med et strejf af espresso. Yum…
   Og de der white chocolate cookies må jeg da prøve snarest 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ok, jeg booker…! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Håber I havde en god aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi havde en rigtig dejlig aften 🙂
   Maden var faktisk overraskende velsmagende og krydret. Og så var det dejligt at sidde helt stille og roligt over middagen. Vi kunne tale sammen uden afbrydelser, uden at der var spildt mælk ud over det hele og ingen havde brug for at løbe efter en ny pakke vådservietter. Herligt 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie

  Lyder som en god ide , men jeg ville ellers mere end gerne hjælpe!! Hyg jer begge to!!!!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er ikke et sekund i tvivl om at du hellere end gerne ville være sammen med pigerne, mens vi var ude! Det må blive en anden god gang!!
   Knus og god weekend til jer

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jesus og den engelske kort-besættelse