English China

Jesus og den engelske kort-besættelse

“Se, Mor, her er Baby Jesus med sin Mother Mary og Father Joseph”.

Cille er trådt inden for døren for et par minutter siden – og holder nu glædesstrålende dagens tegning frem imod mig.

foto 2-3

“Ih, sikke en flot gul stjerne og en sød Baby Jesus i høet, Cille”, siger Moren. “Hvem har egentlig fortalt dig om ham der Jesus?”.

“Det gør alle lærerne på skolen da, Mummy. Og det er ham, vi skal fejre til jul”, svarer Skolepigen.

Fint. Så fik vi dén på plads. Uden min hjælp overhovedet. Det er vel ikke en kristen folkeskole for ingenting?

Og nu er vi i fuld sving med tuschpenne og julekort. Eftermiddagens vanlige krea-værksted…

foto 1-4

Af en eller anden årsag er englænderne besat af kort. De har vitterligt et kort til enhver lejlighed! Og jeg mener det ret bogstaveligt. Engang fandt jeg et kort med en påtrykt tekst om “kondolence ved afdød kat”.

Immigranterne forsøger naturligvis at assimilere bedst muligt. Det har aldrig betydet det helt store for mig med takkekort, fødselsdagskort og den slags, men okay – jeg må tage mig sammen og gøre et bare nogenlunde hæderligt forsøg.

Cille har skrevet julekort til alle sine klassekammerater. De bliver puttet i en stor fælles postkasse på skolen, hvorefter de omdeles af en lærer. Det siger måske noget om mængden af kort og betydningen af dem. Det bliver ganske enkelt for overvældende, hvis de omdeles i skolegården – og nogle kunne føle sig uden for, hvis de ikke modtager et kort, når de ser andre, der får.

Her er Skolepigens små kort til klasselæreren og lærerassistenten.

De to sidstnævnte plus skoleforstanderen har jeg også selv skrevet kombinerede takke- og julekort til (og købt gaver til).

I det hele taget bliver der købt godt ind for tiden af julegaver. Milles lille soveværelse har udviklet sig til en gavebod.

Og jeg kan allerede nu forudse, at Farmanden bliver en smule anstrengt, når jeg tropper op næste fredag med 10 poser fulde af gaver, der skal presses ind i det i forvejen proppede bagagerum. Det skal nok blive en udfordring at få plads til det hele, før vi kører mod færgen i Harwich.

foto 2-4Skolepigen har droppet at gøre kortene færdige. Nu ligger pigerne i stedet sammen på gulvet og tegner. Cilles initiativ. Og Mille elsker det.

foto

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

English China